Samsung’s WatchOn dienst stopt per 31 december

Samsung’s eigen televisiegids slash afstandsbediening WatchOn gaat per 31 december uit de lucht. De app met bijbehorende dienst werd tegelijk met de Galaxy S4 gelanceerd – dat is inderdaad nog niet zo heel lang geleden.

samsung-watchon-stopt Samsung's WatchOn dienst stopt per 31 december

Eerder dook er een schermafbeelding op van een bericht dat WatchOn gebruikers in Frankrijk ontvingen over het stopzetten van de dienst per 31 december. Inmiddels heeft Samsung officieel bevestigd dat dit inderdaad het geval is. Alleen in de Verenigde Staten en Zuid-Korea blijft WatchOn operationeel.

samsung-watchon-vervanger-smart-remote Samsung's WatchOn dienst stopt per 31 december

Natuurlijk wordt hiermee de IR zender die in veel Galaxy telefoons en tablets zit ingebouwd niet plotsklaps overbodig. Sinds de Galaxy S5 is er een andere app die de taken van WatchOn voortzet: Smart Remote. Deze doet in feite hetzelfde, maar onder een andere naam.

Galaxy deal tips

Praat mee