Samsung’s eigen website vermeldt SM-E700: midrange toestel met 720p HD scherm

Naast de kersverse, deels al onthulde A serie smartphone – met de Galaxy A5 en de Galaxy A3 – zitten er nog één of meerdere toestelseries is Samsung’s pijpleiding. Via Samsung’s eigen website komen we de eerste details te weten over het toestel met modelcode SM-E700H – laten we ‘m voor nu maar even de Samsung Galaxy E7 noemen.

samsung-sm-e700h-uaprof Samsung's eigen website vermeldt SM-E700: midrange toestel met 720p HD scherm

Zoals wel vaker verraadt een user agent profile – UAProf, voor intimi – de eerste specificaties van deze SM-E700H. Zo komen we te weten dat het toestel een 720p HD beeldscherm heeft, vooralsnog draait op Android 4.4.4, en van rekenkracht wordt voorzien door een 32 bit processor met een kloksnelheid van maximaal 1,5 GHz. Uit een vermelding in de Indiase importdatabase Zauba bleek eerder al dat het scherm een diagonaal heeft van 5,5 inch.

De modelcode suggereert dat dit niet het goedkoopste model is in de verder onbekende E serie – er bestaat ook nog een SM-E500, waar nog minder details bekend over zijn. Duidelijk is dus dat we in deze serie geen topmodellen à la een Galaxy S6, of de ook nog niet geintroduceerde Galaxy A7 hoeven te verwachten. Maar met Samsung’s focus op een sterkere positie in de markt voor low end en mid range telefoons mag dit geen verrassing heten.

Galaxy deal tips

Praat mee