Samsung start per ongeluk Android 5.0 Lollipop update voor de Galaxy Note 3 (niet hier)

In Vietnam keken een aantal gebruik(st)ers vreemd op, toen hun Samsung Galaxy Note 3 plotseling aangaf dat de update naar Android 5.0 Lollipop klaar stond voor installatie.

samsung-galaxy-note-3-android-5-0-update-vietnam Samsung start per ongeluk Android 5.0 Lollipop update voor de Galaxy Note 3 (niet hier)

Officieel is de Galaxy S5 het enige toestel dat in sommige landen al een update naar Android Lollipop kreeg. En het volgende toestel dat in de wachtkamer zit, zo lijken de geruchten het met elkaar eens, is de Galaxy Note 4. Desondanks ging de update in Vietnam voor de Galaxy Note 3 al heel even van start. Heel even maar, want inmiddels lijkt Samsung deze weer te hebben ingetrokken – de firmware is op dit moment niet meer beschikbaar op Samsung’s servers.

samsung-galaxy-note-3-android-5-0-update-vietnam-2 Samsung start per ongeluk Android 5.0 Lollipop update voor de Galaxy Note 3 (niet hier)

In ieder geval tonen schermafbeeldingen van een van de weinige toestellen waarop de update geïnstalleerd kon worden dat de verwachte vernieuwingen inderdaad zo zijn als te zien in een eerdere preview op de Note 3.

Dat neemt niet weg dat we toch echt nog even zullen moeten wachten op de echte, officiële update. Het gebeuren in Vietnam schijnt toch echt een foutje, en eigenlijk verwachten we ‘m pas begin 2015.Of dit alles betekent dat de update voor Note 3 stiekem toch sneller beschikbaar zal zijn dan gedacht, durven we niet te zeggen.

Overigens nog een kleine waarschuwing voor de vlijtige doe-het-zelvert: mocht het je lukken de firmware voor de Vietname Galaxy Note 3 – de SM-N900 – te vinden, bedenk dan wel dat het toestel aldaar over wat andere hardware beschikt dan de Nederlandse toestelversie met modelcode SM-N9005. Je kunt deze dus niet zonder problemen flashen.

(via 1, 2)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee