Samsung start massaproductie 8 gigabit LPDDR4 geheugen modules (Galaxy S6?)

Veel topsmartphones zijn voorzien van 2 GB werkgeheugen, maar meer en meer toestellen hebben – sinds de primeur van Samsung’s Galaxy Note 3 – 3 GB aan boord. Echter, de volgende stap staat te popelen om van de band te rollen, en dus start Samsung met de massaproductie van 8 gigabit LPDDR4 DRAM geheugenmodules voor telefoons en tablets.

samsung-galaxy-s6-4gb-lpddr4-ram Samsung start massaproductie 8 gigabit LPDDR4 geheugen modules (Galaxy S6?)

Samsung zelf laat weten dat het bedrijf met de start van deze volgende generatie mobiel geheugen de weg vrij maakt voor apparaten met 4 GB RAM.  Echter, niet alleen maken de nieuwe, op een 20nm proces gefabriceerde geheugenchips appareten met meer werkgeheugen mogelijk, ze zijn ook nog eens twee keer zo snel. Hierdoor worden in de toekomst mobiele apparaten met een 4K UHD scherm haalbaar, of continue vastleggen van foto’s met een resolutie van meer dan 20 megapixels.

En voordat je bang wordt dat dit soort monsterlijke eigenschappen teveel energie zullen kosten, is het goed om te bedenken dat de nieuwe geheugenchips ook nog eens tot 40% zuiniger zijn dan de huidige modules.

De vraag of we dit nieuwe type geheugen in de Galaxy S6 gaan aantreffen is lastig te beantwoorden. Maar we gaan er gemakshalve maar even vanuit dat dit niet gaat gebeuren, als is het maar omdat voor dat toestel een ‘normale’ QHD schermresolutie voldoet.

Vermoedelijk zullen we 4 GB geheugen, in combinatie met 4K UHD beeldschermen vooral in tablets gaan aantreffen. Die hebben een wat groter beeldscherm, waardoor dit soort schermresoluties ook zinvol zijn. Aan de andere kant: als Samsung zich wil uitleven en zoveel pixels in een telefoon – *kuch* Galaxy Note 5 *kuch* – wil stoppen, wie zijn wij dan om nee te zeggen?

(via)

 

Praat mee