Samsung Milk VR brengt video naar de Gear VR

Samsung’s eerste virtual reality headset, de Gear VR – ontwikkeld voor gebruik met de Galaxy Note 4 – is weliswaar een niche product, maar de Zuid-Koreanen doen hun uiterste best om de potentie ervan te laten zien. Met de nieuwe Milk VR dienst wil Samsung veel 360 graden video content naar de Gear VR brengen.

samsung-gear-vr Samsung Milk VR brengt video naar de Gear VR

Natuurlijk bestaat er al een Samsung dienst met de naam Milk: een streaming radio dienst. Met het aanhangsel VR krijgt de dienst dus letterlijk een nieuwe dimensie, waarin straks video content te vinden waar je met de Gear VR headset volledig in kunt duiken. Samsung hoopt met de dienst kunstenaars en filmmakers aan te trekken die op deze manier hun VR materiaal eenvoudig naar een groter publiek kunnen brengen.

Wanneer Milk VR voor het grote publiek toegankelijk zal zijn is nog niet bekend. En in Nederland moeten we sowieso nog heel even wachten tot de Gear VR daadwerkelijk leverbaar is. Bestellen kan nu al – vanaf € 199,- HIER – maar levering volgt pas eind januari.

(via 1, 2)

 

Galaxy deal tips

Praat mee