Samsung lanceert ‘Look at me’ app voor kinderen met autisme

In Canada heeft Samsung samen met Autism Speaks het Look at Me project gelanceerd. Samsung levert 200 Galaxy Tab S tablets, die standaard uitgerust zijn met de Look at me app – een interactieve camera app die speciaal werd ontwikkeld om kinderen met een autisme spectrum stoornis te helpen bij het maken van oogcontact.

samsung-look-at-me-app Samsung lanceert 'Look at me' app voor kinderen met autisme

Hoewel het autisme spectrum in feite een brede vergaarbak is van allerlei verschillende eigenschappen en symptomen, is het maken van oogcontact voor veel mensen op dit spectrum geen vanzelfsprekendheid. De Look at me app is een hulpmiddel om het maken oogcontact te oefenen.

Op dit moment gaat het project dus in Canada van start, maar de app was al in Samsung’s thuisland Zuid-Korea beschikbaar. Binnenkort zal Look at me ook in de Play Store verschijnen.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee