Samsung Galaxy S6 SM-G920F wordt getest in India

Er doen genoeg geruchten de ronde over de aankomende Samsung Galaxy S6, maar de echte onthulling laat nog even op zich wachten. Wel duikt de Europese toestelversie nu op in India.

samsung-galaxy-s6-sm-g920f Samsung Galaxy S6 SM-G920F wordt getest in India

Volgens de Indiase importdatabase Zauba arriveerde de Galaxy S6 – modelcode SM-G920F, waarbij de F aanduidt dat het om de voor Europa bestemde toestelversie is – op 17 december in India. In dat land heeft Samsung uitgebreide R&D faciliteiten.

Helaas verraadt de vermelding verder niets over het toestel, op een geschatte importwaarde na waar we niet zoveel wijzer van worden. Maar het is in ieder geval een heus teken van leven van de Galaxy S6.

De verwachting is dat het toestel uitgerust zal zijn met een QHD beeldscherm met 2560 bij 1440 pixels, en een diagonaal tussen de 5,2 en 5,5 inch. Gisteren nog dook het gerucht op dat de Galaxy S6 mogelijk een aluminium unibody heeft.

Op processorgebied krijgt het toestel waarschijnlijk Qualcommm’s nieuwe Snapdragon 810 64 bit octacore soc, of Samsung eigen Exynos 7 processor. Met een cameraresolutie tussen de 16 en 20 megapixel moet het toestel medio 2015 nieuw leven blazen in Samsung’s high end smartphone aanbod.

Ondanks recente berichten over een onthulling in januari, gaan wij ervanuit dat de Galaxy S6 begin maart zal worden gepresenteerd, en in de loop van april of begin mei te koop zal zijn.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee