Samsung Galaxy S4 Google Play Edition krijgt (eindelijk) Lollipop update

Beter laat dan nooit zeggen we altijd maar. Google heeft afgelopen week dan toch besloten om ook de Google Play Edition van de Samsung Galaxy S4 te updaten naar Android 5.0 Lollipop.

Het idee van de Google Play Edition toestellen is dat zo op een ‘kale’ versie van Android draaien, wat vaak inhoudt dat de laatste Android updates niet lang op zich laten wachten. Aangezien de Nexus toestellen van Google al een dikke maand op versie 5.0 draaien werd het wel eens tijd dat bijvoorbeeld de S4 GPE aan de beurt kwam.

Met de Lollipop update wordt de S4 GPE van alle nieuwe software gemakken voorzien zoals het nieuwe Material Design UI (wat er overigens fantastisch uitziet), snellere en efficiëntere performance, langere batterijduur, lockscreen notificaties, multi-user support en een hele waslijst aan nieuwe talen.

De update is een kleine 500 MB groot en is vanaf deze week OTA beschikbaar. Dus iedereen met een S4 GPE kan elk moment die update verwachten. Iedereen die niet wil wachten kan de update ook handmatig uitvoeren door naar settings > about phone > system update te gaan.

De normale Galaxy S4 krijgt begin volgend jaar de Lollipop update.

s4-gpe-lollipop Samsung Galaxy S4 Google Play Edition krijgt (eindelijk) Lollipop update

(via)

Beste Galaxy S4 deals per provider

Reacties

Praat mee