Samsung Galaxy Note 4 tip: selecteren alsof je S Pen een muis is

Zoals iedere nieuwe Note, heeft ook de Galaxy Note 4 weer een paar nieuwe snufjes die de S Pen stylus net weer een beetje extra functionaliteit geven. Zo kun je met de S Pen van de Note 3 items in een map selecteren zoals je dat gewend bent met een muis op je PC.

samsung-galaxy-note-4-tip-bestanden-fotos-selecteren-s-pen Samsung Galaxy Note 4 tip: selecteren alsof je S Pen een muis is

Wat ons betreft is dit stiekem misschien wel de beste feature van de vernieuwde S Pen van de Galaxy Note 4. Als je de knop op de S Pen ingedrukt houdt, kun je onder andere foto’s en emails selecteren door gewoon een rechthoek om je selectie te slepen.

Dit werkt dus in de Galerij, maar ook in de email app en in Mijn bestanden, mits je deze als raster weergeeft. Tik hiervoor rechtsboven op de drie puntjes, kies Weergeven als en selecteer Raster.

Helaas werkt dit foefje dan weer lang niet overal – zo kun je op deze manier geen emails selecteren in de Gmail app – maar met name in de Galerij is het handig om bijvoorbeeld snel veel overbodige foto’s te wissen – of er iets anders mee te doen natuurlijk.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee