Galaxy A5 nu te bestellen bij Samsung zelf, zal op termijn Galaxy Alpha vervangen

Nadat de Galaxy A3 eerder al in Samsung’s eigen shop verscheen, is nu ook de Galaxy A5 daar te bestellen. Opvallend genoeg zou dit toestel op niet al te lange termijn wel eens de vervanger van de Galaxy Alpha kunnen blijken.

samsung-galaxy-a5-bestellen-nederland Galaxy A5 nu te bestellen bij Samsung zelf, zal op termijn Galaxy Alpha vervangen

Volgens nieuws uit Zuid-Korea zelf, is de Galaxy A5 de directe vervanger van de Galaxy Alpha, die nog maar sinds een paar maanden op de markt is. Beide toestellen lijken natuurlijk wel op elkaar, hoewel ze niet precies hetzelfde zijn. De Galaxy A5 heeft een iets groter scherm, een camera met een net wat hogere resolutie, én de behuizing is – in tegenstelling tot die van de Alpha – geheel uit metaal vervaardigd.

Desondanks ligt de prijs van de Galaxy A5 een stapje lager dan die van de Alpha. In Samsung’s eigen shop kun je ‘m nu al bestellen voor € 409,- (zie HIER), terwijl de Alpha daar voor € 599,- over de toonbank gaat. Daarmee is de A5 dus een enorme concurrent voor de Galaxy Alpha, en lijkt de keuze om de Alpha dus te vervangen voor de A5 niet meer dan logisch.

Ook onderstreep deze move Samsung’s vermeende plan om haar mid range portfolio een flinke boost te geven, met de geheel metalen Galaxy A5 als blikvanger.

Een leverdatum voor de Galaxy A5 vermeldt Samsung nog niet in haar eigen shop, maar de kans is groot dat deze niet zoveel zal afwijken van de officiële releasedatum van de Galaxy A3. Deze wordt vanaf 9 januari daadwerkelijk in de winkels verwacht.

Je vindt de Galaxy A5 in Samsung’s eigen shop HIER.

Beste Galaxy A5 deals per provider

Reacties

Praat mee