De Samsung Galaxy A3 in een video preview (update: nog een video)

De Samsung Galaxy A3 is het goedkoopste model in de nieuwe, in een aluminium frame gehulde A serie telefoon, die begin 2015 op de markt moet gaan verschijnen. Het is een soort ‘premium low end smartphone’, zeg maar. En nu is hij uitgebreid in levenden lijve te bekijken.

samsung-galaxy-a3-video De Samsung Galaxy A3 in een video preview (update: nog een video)

De vrij uitgebreide hands on met de Galaxy A3 is een van de allereersten sinds het toestel officieel werd onthuld, en toont het slanke toestel met zijn metalen frame, en een – naar nu blijkt – kunststof achterkant. Tevens zien we vanaf pakweg 2:30 de nieuwe, en veelbesproken thema-feature van de TouchWiz interface voorbij komen, die in de toekomst mogelijk ook naar andere Galaxy toestellen komt.

De Galaxy A3 lijkt in ieder geval een mooi, vrij compact toestel met enkele uiterlijke kenmerken die we al kennen van de Galaxy Alpha en de Galaxy Note 4, met als grootste verschil dat de A3 ook een aluminium achterzijde heeft.

Als je goed Tsjechisch verstaat heb je iets aan de uitleg in deze video van MobileMania – zo niet, valt er in ieder geval genoeg te zien om een eerste indruk op te doen van de A3:

Update: ook uit Italië komt een preview video – in het Italiaans voor de goede orde – van de Galaxy A3, die tussen neus en lippen door bevestigt dat het toestel een 64 bit Snapdragon 410 processor aan boord heeft:

De A3 heeft een 4,5 inch Super Amoled scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels. Een 1,2 GHz quadcore processor – mogelijk een 64 bit Snapdragon 410 – drijft het geheel aan, en is vergezeld van 1 GB werkgeheugen en 16 GB interne opslagruimte. Een microSD slot in de zijkant van het toestel biedt plaats aan nog meer geheugen. Aan de achterzijde van de Galaxy A3 bevindt zich een 8 megapixel camera, en aan de voorzijde een 5 megapixel sensor voor het betere selfie werk. De Galaxy A3 moet begin 2015 in de Nederlandse schappen belanden, maar een officiële adviesprijs is nog niet bekend.

(via 1, 2)

Beste Galaxy A3 deals per provider

Praat mee