Gewoon, omdat het kan: Android 5.0 op de Samsung Galaxy S Plus

Ah, de Samsung Galaxy S Plus, die destijds de fakkel overnam van de allereerste Galaxy S. Het toestel dat inmiddels al meer dan drie jaar oud is, en bij nog heel wat gebruik(st)ers trouwe dienst doet. Officieel kwam de Galaxy S Plus nooit verder dan Android versie 2.3. Echter, de handige doe-het-zelvert kan nu aan de slag met Android 5.0 Lollipop op het toestel.

samsung-galaxy-s-plus-android-5-0-lollipop Gewoon, omdat het kan: Android 5.0 op de Samsung Galaxy S Plus

Natuurlijk gaat het hier niet om een aangepast versie van Samsung’s eigen, recente firmwares met TouchWiz en Android 5.0, zoals die van de Galaxy S5. Nee, een onofficiële build van CyanogenMod 12 ROM is door een vlijtige XDA-er geschikt gemaakt voor de Galaxy S Plus.

Als je nu denkt dat dit meer om een soort symbolische prestatie gaat, dan heb je het mis. Natuurlijk, niet alles werkt even gelikt, maar verreweg de belangrijkste features – bellen, WiFi, Bluetooth, camera, GPS, sensors, audio, tethering – doen het prima. Alleen de interface van de telefoon app hapert af en toe, en het opnemen van 720p HD video kan tot een crash van de camera app leiden.

samsung-galaxy-s-plus-android-5-0-lollipop-screenshots1 Gewoon, omdat het kan: Android 5.0 op de Samsung Galaxy S Plus

Omdat het toestel in feite niet over voldoende geheugen beschikt om Android 5.0 te herbergen, moest er wel wat met opslagcapaciteit geschoven worden. Een microSD kaart is dus noodzakelijk, om als interne opslagruimte te dienen.

Wat ons betreft hulde voor de S Plus die het allemaal toch maar kan, maar vooral natuurlijk voor XDA ontwikkelaar Christopher83 die er zijn schouders onderzette en het kunststukje klaarspeelde.

Zoals gebruikelijk is het zelf flashen van dit soort ROMs niet aan iedereen besteed. Maar als je weet wat je doet, en je wilt de levensduur van jouw Galaxy S Plus nog een jaartje of wat verlengen, dan vind je alles wat je nodig hebt en moet weten op het XDA forum HIER.

(via)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Rick zegt

    ik heb een galaxy S als dienstmobiel en zou deze graag naar minimaal jellybean willen hebben maar beschik niet over de benodigde kennis, iemand die dat tegen een kleine vergoeding kan doen?

Praat mee