Eerste specificaties Samsung SM-E500 `Galaxy E5′ duiken op: 720p 5 inch scherm, 32 bit

Dat Samsung aan een nieuwe serie smartphones – een E serie, met modelcodes beginnend met SM-E – werkt weten we al even. Pas nog vonden we de eerste specificaties van de SM-E700, en nu duiken op Samsung’s eigen website ook de eerste details op van de SM-E500, voor nu maar even Galaxy E5 gedoopt.

samsung-sm-e500f-uaprof Eerste specificaties Samsung SM-E500 `Galaxy E5' duiken op: 720p 5 inch scherm, 32 bit

Net als de SM-E700 heeft de SM-E500 dus een 720p HD beeldscherm, zo blijkt uit verschillende user agent profielen – van de SM-E500F en van de SM-E500H – die sinds kort op Samsung’s eigen website te vinden zijn. En net als de ‘Galaxy E7‘  heeft ook deze E5 een 32 bit processor met een maximale kloksnelheid van 1,2 GHz.

Uit eerder opgeviste informatie van de Indiase importwebsite Zauba bleek al dat de E5 een schermdiagonaal heeft van om en nabij de vijf inch. Op dit moment draait de SM-E500 – zoals die getest wordt, in ieder geval – op een versie van Android 4.4 KitKat.

Stukje bij beter wordt steeds duidelijker dat de nieuwe E serie geen topmodellen zal gaan voorbrengen, maar betaalbare low end Galaxy telefoons. Wanneer Samsung de toestellen wil onthullen is op dit moment nog niet bekend.

Galaxy deal tips

Praat mee