Eerste smartphone met Gorilla Glass 4 is…. de Samsung Galaxy Alpha

Gorilla Glass is een speciaal versterkte glassoort waar heel veel smartphones mee zijn uitgerust. De nieuwste versie ervan, versie 4 al weer, is niet verrassend de sterkste variant die de maker, Corning, tot nu toe uit haar fabriek wist te persen. Wel verrassend is de eerste telefoon waarin het verwerkt zit: Samsung’s Galaxy Alpha.

samsung-galaxy-alpha-grijs Eerste smartphone met Gorilla Glass 4 is.... de Samsung Galaxy Alpha

Inderdaad, de Galaxy Alpha is ’s werelds eerste toestel met Gorilla Glass 4, én is in feite al enige tijd te kopen in Nederland. Om onbekende redenen vonden zowel Samsung als Corning zelf het tot nu toe niet de moeite waard dit wereldkundig te maken. Tot nu, althans. Want een persbericht op Corning’s eigenwebsite laat weten dat haar glas één van de redenen is dat de Galaxy Alpha zo dun is.

Overigens: als dit een manier is die Samsung gebruikt om haar nieuwe toestellen dunner dan 7 millimeter te maken, dan kunnen we nu gelijk wel concluderen dat ook de Galaxy A5 en Galaxy A3 uitgerust zijn met Gorilla Glass 4 – die zijn tenslotte net zo slank als de Galaxy Alpha. Om over de nóg dunnere Galaxy A7 maar te zwijgen. En vooruit, als we toch bezig zijn: ook de Galaxy Note 4 zal het wel hebben, als generatiegenoot van de Alpha.

Maargoed. Toch een leuk primeurtje voor de Galaxy Alpha, en iedereen die ‘m nu al in zijn of haar broekzak danwel handtas heeft zitten. Een vrouw die keer op keer haar smartphone laat vallen, en Corning’s oplossing voor dit risicogedrag, zie je in de onderstaande video:

(via)

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Praat mee