Eerste afbeeldingen van de Samsung Z1 – het eerste Tizen toestel van Sammy – zijn binnen

Samsung heeft om de een of andere reden de release van haar eerste Tizen toestel al meerdere malen afgeblazen. De Samsung Z werd een half jaar geleden bekend gemaakt, maar de release van het toestel werd kort daarna geschrapt. Een aantal maanden later kwamen er geruchten boven water over een entry-level Tizen toestel van de Koreanen onder de naam Samsung Z1 (niet te verwarren de Xperia Z1 van Sony 😉 ).

Via sammobile hebben we dan toch eindelijk wat beeldmateriaal weten te bemachtigen in de vorm van een foto en screenshots van Samsung’s eerste echte Tizen smartphone. Qua uiterlijk valt er nog weinig te vertellen aangezien we te maken hebben met een foto van een plaatje. Wel kunnen we nu bevestigen dat het toestel daadwerkelijk de Samsung Z1 gaat heten en dat het gaat om een redelijk low-end toestel, afgaande op Tizen UI.

Samsung-Z1 Eerste afbeeldingen van de Samsung Z1 - het eerste Tizen toestel van Sammy - zijn binnenSamsung-Z1-Tizen-Screenshots Eerste afbeeldingen van de Samsung Z1 - het eerste Tizen toestel van Sammy - zijn binnen

Eerdere bronnen speculeerden al over een 4-inch WVGA display, 1,2 GHz dual-core processor, 512 MB RAM, een bescheiden 3,2 megapixel camera, Bluetooth 4.0 en een dual-sim slot. Deze laatste doet nogmaals vermoeden dat het hier inderdaad gaat om een low-end toestel wat vooral zijn intrede moet gaan maken in opkomende smartphone markten als China en India.

Of en wanneer het eerste Tizen toestel in Nederland wordt uitgebracht is nog niet bekend.

Galaxy deal tips

Praat mee