ChatOn, ChatOff: Samsung’s chatdienst per 1 februari toch off

Pas nog leek het er al op dat Samsung haar eigen chatdienst ChatOn met pensioen wilde sturen – een bericht dat kort daarop door Samsung zelf stellig werd ontkend. Inmiddels is duidelijk dat ChatOn wel degelijk haar spreekwoordelijke deuren sluit.

samsung-chaton-stopt-niet ChatOn, ChatOff: Samsung's chatdienst per 1 februari toch off

Volgend op een bericht uit Zuid-Korea zelf, bevestigde Samsung tegenover Engadget dat het nieuws ditmaal wel correct is. Per 1 februari volgend jaar wordt de dienstverlening van ChatOn stopgezet.

Samsung is momenteel bezig met een behoorlijke herstructurering van haar bezigheden op de mobiele markt. Het sluiten van niet-rendabele diensten is één van de veranderingen, samen met een versimpelde toestelportfolio. ChatOn had weliswaar behoorlijk veel gebruikers – de dienst is tenslotte op iedere Samsung telefoon geïnstalleerd – maar het daadwerkelijke, actieve deel is een stuk kleiner.

Gebruik jij ChatOn? Zul je het missen? Of vind je het juist fijn als er één voorgeïnstalleerde standaardapplicatie minder te vinden is op een toekomstige Samsung telefoon?

Galaxy deal tips

Praat mee