Vroege Samsung Galaxy A5 review duikt op

Hoewel het nog even duurt voor de Samsung Galaxy A5 in ons land te koop is – begin volgend jaar – ging de Rus Eldar Murtazin alvast met het toestel aan de slag. En ook als je Russisch  net zo goed is als dat van ons, valt er toch een hoop te zien in de video review van het toestel.

samsung-galaxy-a5-review-MR Vroege Samsung Galaxy A5 review duikt op

Hoe de Galaxy A5 eruit ziet, was natuurlijk al lang duidelijk, maar in de onderstaande video kun je ‘m op het gemak bekijken – inclusief de volledig metalen behuizing. Tenslotte heeft de Galaxy A5 – net als zijn kleinere broertje, de Galaxy A3, die ook voorbij komt – niet alleen een metalen frame, maar ook de achterzijde is van aluminium.

Zoals gezegd: de review is in het Russisch, dus Murtazin’s fijnere nuances zullen ons ontgaan. Maar hij toont de Galaxy A5 naast een aantal andere toestellen, waaronder de iPhone 5S, de Galaxy S5 en de Galaxy Note 4. Als je bekend bent met deze toestellen kun je zo toch enigszins een beeld vormen.

samsung-galaxy-a5-review-MR-2 Vroege Samsung Galaxy A5 review duikt op

De Galaxy A5 variant die Murtazin in handen heeft is opvallend genoeg uitgerust met een FM radio. Het gaat hier zelfs om de Europese toestelvariant – de SM-A500F – maar wel in een dual SIM uitvoering. Hopelijk krijgt ook de ‘gewone’ A5 deze FM radio (update: ja, ook de gewone Galaxy A5 heeft een FM radio).

Verder merkt Murtazin op dat het met de bouwkwaliteit van de Galaxy A5, net als met die van de rest van de A serie, wel goed zit. Qua specificaties biedt de A5 niet veel opzienbarends: alles is in orde, maar de A5 is nu eenmaal geen topmodel. Ook het 720p Super Amoled scherm breekt geen records, hoewel de accuduur van het toestel schijnbaar behoorlijk is – beter dan die van de Galaxy Alpha, maar natuurlijk niet te vergelijken met bijvoorbeeld de Note 4.

Hoedanook, schenk jezelf een glas vodka in – of doe iets anders clichématigs – en check Murtazin’s review. De geschreven versie is HIER, de video hieronder:

Beste Galaxy A5 deals per provider

Praat mee