Vergeleken: Samsung Galaxy S4 met Android 5.0 Lollipop versus Android 4.4.2

Nadat je vorige week al een eerste blik kon werpen op Android 5.0 Lollipop voor de Samsung Galaxy S4, kun je nu je hart ophalen aan een video die de toekomstie software voor de Galaxy S4 direct vergelijkt met de huidige.

samsung-galaxy-s4-android-5-0-lollipop-vergelijking-met-android-4-4-2 Vergeleken: Samsung Galaxy S4 met Android 5.0 Lollipop versus Android 4.4.2

Uiteraard zijn het weer de beste mensen van Sammobile die twee Galaxy S4’s naast elkaar leggen – eentje met de huidige Android versie die jij en ik gebruiken, en eentje met de vroege nieuwe Android 5.0 Lollipop firmware.

Vorige week was al te zien dat er behoorlijke vernieuwingen aan zitten de komen in de aanstaande update, maar met beide interfaces naast elkaar is helemaal duidelijk dat het niet gaat om een bescheiden update. De gehele interface is een stuk lichter, en ook het nieuwe design van Android 5.0 – material design gedoopt – zorgt voor een behoorlijk veranderde uitstraling.

Al met al is dit alles voor Samsung’s doen een grote verandering, daar waar het bedrijf normaal gesproken terughoudend is met het aanpassen van haar interface bij een Android update. Tenslotte zijn tientallen miljoenen gebruik(st)ers vertrouwd met de interface die nu sinds langere tijd gebruiken.

Vast staat, dat de Galaxy S4 straks na de update een compleet ander toestel zal lijken – hoewel de belangrijkste functies en features natuurlijk nog gewoon daar zitten waar ze nu ook zitten.

Overigens is er nu dan wel een hoop te zien van Android 5.0 op de Galaxy S4, maar wanneer de update officieel zal worden uitgerold staat nog allesbehalve vast. Waarschijnlijk zullen eerst toestellen als de Note 4 en de S5 aan de beurt komen, waardoor de Galaxy S4 pas in 2015 aan de beurt komt. Het kan dus nog wel even duren, maar we krijgen een steeds beter idee wát de update zoal zal brengen.

Wat vind jij ervan? Wordt het er allemaal mooier op, of juist niet?

Check ook ons overzicht van welke Galaxy toestellen nog meer de Android 5.0 Lollipop update kunnen verwachten.

Beste Galaxy S4 deals per provider

Reacties

 1. Richard zegt

  Ik vindt t er goed uit zien.
  Hoop ook (wat ik in het filmpje niet goed kan zien)
  Dat de interface wat sneller en natuurlijker aanvoeld.
  En uiteraard dat de accu wat langer mee gaat. Maar dat is altijd wel lekker..

  Laat maar komen.

 2. Tanya zegt

  Leuk dat swipen maar ik vind dat witte dus echt niet uitzien.
  Vond het zwarte juist mooi en elegant.
  Vind dit dus echt een reden om naar een andere phone over te stappen..
  Gelukkig duurt het nog ff! Jammer..

 3. Ilse zegt

  Ik heb deze update zojuist geinstalleerd. Ik weet niet wat me overkomt. Ik baal stevig!! Ten eerste ziet het er niet uit, ten tweede werken een aantal apps niet meer, ten derde wijst alles zich niet gemakkelijk vanzelf, ten vierde lijkt het veel beperkter in je keuze opties en verder zijn al mijn sms berichten niet meer te zien; alles oogt leeg!! Hierdoor kan ik zelfs mijn online bankieren niet meer gebruiken (codes via sms nodig)!! Heb er nu veel over gelezen en ten einde raad ga ik morgen noodgedwongen mijn galaxy s4 terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Hopelijk is dit mijn laatste redmiddel. Mijn advies: NIET DOEN, BEGIN ER NIET AAN!!!!!!!

Praat mee