Tizen-based Samsung smartphone duikt weer eens op – dit keer met FCC certificatie!

De eerste Tizen smartphone van Samsung, de Samsung Z, heeft om de een of andere reden nooit het daglicht mogen zien. Gelukkig hebben we de afgelopen weken wat stille hints gekregen dat de Koreanen nog steeds bezig zijn om een entry-level Tizen smartphone op de markt te brengen.

Dit keer lijken de geruchten iets plausibeler aangezien we te maken hebben met een FCC certificatie voor verkoop in India van model nummer SM-Z130H. Het document laat helaas geen spannende specs zien los van een 4-inch display, dual-sim slot, Wi-Fi-, Bluetooth en camera met LED flits aan de achterzijde van het toestel.

Samsung-SM-Z130H-Leak Tizen-based Samsung smartphone duikt weer eens op - dit keer met FCC certificatie!

Met deze informatie kunnen al vrij zeker zeggen dat Samsung geen vlaggenschepen met Tizen OS aan zal bieden maar het over een andere boeg gooit door in de entry-level markt te blijven. Hiermee zouden de Koreanen eerst onder een klein publiek kunnen peilen of het eigen besturingssysteem bestaansrecht heeft in de keiharde smartphone markt.

Het feit het toestel is goedgekeurd door de FCC kan betekenen dat de SM-Z130H misschien volgende maand al te koop is in India. En zoals we met andere low-end toestellen uit het verleden hebben gezien duurt het waarschijnlijk ook niet lang meer voordat het toestel buiten Azie beschikbaar zal zijn.

Galaxy deal tips

Praat mee