Samsung’s Gear VR Innovator Edition in december verkrijgbaar

De Samsung Gear VR – de virtual reality headset van Samsung met software van Oculus (makers Oculus Rift) – is vanaf het begin van December officieel beschikbaar, aldus de Oculus VR website.

2733912-0661815087-26436 Samsung's Gear VR Innovator Edition in december verkrijgbaar

Het gaat hier om de Gear VR Innovator Edition (lees: developer editie) voor de Galaxy Note 4 die via Samsung te pre-orderen is voor gebruikers in Amerika. Het apparaat komt in twee varianten: voor $249,- krijg de headset samen met een Bluetooth Gamepad en voor $199,- krijg je alleen de headset. (Europese release datum is nog niet bekend)

De Innovator Edition is te vergelijken met de developer editie van de Oculus Rift, wat in principe betekent dat de software developers (*kuch* nerds *kuch*) onder ons helemaal los kunnen gaan met het uittesten van het apparaat en het schrijven van nieuwe en experimentele VR software. Volgens Oculus zijn er al een hoop kant en klare VR apps die standaard bij de Innovator Edition bijgeleverd worden.

Wat voor apps hier precies mee worden bedoeld is nog niet bekend, maar iets zegt ons dat het te maken heeft de speciale feature van de Gear VR, namelijk dat je de Galaxy Note 4 in een micro-USB dock van de headset kan plaatsen waarmee de twee met elkaar kunnen communiceren.

Dat worden interessante ´virtuele´ feestdagen 😉

Galaxy deal tips

Praat mee