Samsung vertelt je alles over de nieuwste generatie NFC chips

Het gebruik van NFC (Near Field Communication) chips in tablets en smartphones is de afgelopen jaren flink toegenomen, en zoals we weten is Samsung er vaak als eerste bij als het gaat om het gebruik van nieuwe technologieën in smartphones.

Zo was de Galaxy S2 het eerste toestel van de Koreanen wat gebruik maakte van NFC, maar sindsdien is de technologie natuurlijk een stuk verbeterd en in een officiële blog post legt Samsung precies uit wat de nieuwe generatie NFC chips gaat bieden.

De derde generatie NFC chips (S3FWRN5) zit momenteel al in de Note 4 en Note Edge en maakt gebruik van ‘high RF’ (radio frequency), een ‘smart antenne’ en ingebouwde flash geheugen.

De hoge radio frequentie in de nieuwe chips is volgens Samsung een van de belangrijkste verbeteringen voor de nieuwe chips. In smartphones zitten namelijk een hoop metalen componenten die het signaal kunnen verstoren. Door gebruik te maken van een hogere frequentie  radio signalen kun je veel stabieler (en sneller) met andere apparaten linken.

Daarnaast zijn de nieuwe chips natuurlijk ook ‘smart’, wat niet meer inhoudt dan dat ze 30% kleiner zijn dan de vorige generatie wat lagere productie en energiekosten tot gevolg heeft.

Tot slot maakt Samsung nu ook gebruik van ingebouwd flash geheugen in de NFC chip. Dit betekent dat er veel sneller (en meer) data kan worden gelezen en daarnaast wordt het voor Samsung ook mogelijk om veel makkelijker om nieuwe firmware toe te voegen via software updates.

Hiermee kunnen nieuwe functies – zoals betalen via NFC – later worden geactiveerd op de nieuwste toestellen. Partijen als VISA, MasterCard, China UnionPay en het NFC Forum hebben de S3FWRN5 chip al goedgekeurd wat betreft veiligheid. Dus wellicht zien we binnenkort ook hier in Nederland meer betalingen via NFC.

Galaxy deal tips

Praat mee