Samsung lanceert géén Advanced S Pen

Tijdens Samsung Developer Conference in San Francisco hebben sommigen de indruk opgedaan dat er een heuse, nieuwe S Pen stylus werd geïntroduceerd – de Advanced S Pen, naar verluid. Deze nóg betere S Pen heeft een verdubbelde drukgevoeligheid, en kan rotatie van de pen waarnemen. Echter, wat Samsung in San Francisco toonde was de nieuwe SDK voor de ‘gewone’ S Pen van de Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge.

samsung-advanced-s-pen Samsung lanceert géén Advanced S Pen

Al die nieuwe features van deze Advanced S Pen zijn niets anders dan de features van de S Pen die momenteel bij de Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge wordt geleverd. We beschreven ze een tijdje geleden al, inclusief het feit dat rotatie en schrijfhoek van de pen zichtbaar zijn op het scherm.

Dus toen TheNextWeb dacht de introductie van een nieuwe, nog betere S Pen mee te maken, zagen ze – zo denken wij, althans – niets anders dan een presentatie van de bij de S Pen behorende software development kit (SDK) – die inderdaad aan vernieuwing toe was sinds de Note 4.

Maar al die toffe features van de Advanced S Pen? Die zitten dus gewoon in de nu al bij de nieuwe Notes meegeleverd stylus. En ja, ze zijn tof.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee