‘Samsung in 2016 weer voornaamste maker processoren Apple’

Als we Koreaanse media mogen geloven hebben Samsung en Apple hun veelbesproken haat-liefde verhouding voorzien van een nieuw hoofdstuk: de eerste zal in 2016 zo’n 80% van de mobiele processoren voor de laatste fabriceren.

samsung-apple-processoren-14-nm-2016 'Samsung in 2016 weer voornaamste maker processoren Apple'

Volgens de KoreaTimes hebben de twee overeenstemming bereikt over de productie van toekomstige processoren op het 14 nanometer proces, waar de Zuid-Koreanen een voorsprong hebben op de concurrentie.

Eind 2015 zal Samsung de productie beginnen in Giheung in Zuid-Korea, waarna fabricage later zal worden uitgebreid naar haar fabriek in Austin, Texas. Indien nodig zal Samsung ook productiecapaciteit inzetten van GlobalFoundries in New York, waar eveneens een overeenkomst mee werd gesloten.

En zo kruipen Apple en Samsung’s chipdivisie wederom knus bij elkaar, in een samenwerking die ongetwijfeld beide geen windeieren zal leggen, en is het wachten op de Taiwanese media met berichten over die andere processor-bouwende gigant, TMSC, die de momenteel in Apple’s iPhones gebruikte chips bakt.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee