Samsung Galaxy S4 met Android 5.0 Lollipop: een preview

Na een eerdere preview van Android 5.0 Lollipop op de Galaxy S5, duikt nu een vroege versie van de nieuwe software voor de Samsung Galaxy S4 op. Daarmee lijkt dus ook definitief zeker dat dit toestel de update krijgt.

samsung-galaxy-s4-android-5-0-lollipop-update-preview Samsung Galaxy S4 met Android 5.0 Lollipop: een preview

Zoals gebruikelijk zijn het de mensen van Sammobile die deze Android 5.0 testversie voor de Galaxy S4 hebben opgeduikeld. Te zien is een vroege versie van de nieuwe firmware, dus definitieve conclusies vallen er uiteraard nog niet te trekken. Maar als eerste indruk valt er genoeg te beleven.

samsung-galaxy-s4-android-5-0-lollipop-update-preview-1 Samsung Galaxy S4 met Android 5.0 Lollipop: een preview

Duidelijk is dat Samsung de interface van de Galaxy S4 een flinke make over geeft – groter dan normaal, in vergelijking met eerdere updates van het Android besturingssysteem. Daarmee krijgt het toestel dus grotendeels de nieuwe TouchWiz interface die Samsung sinds de Galaxy S5 op haar toestellen gebruikt, inclusief de witte menu’s die sinds de Note 4 aanwezig zijn.

samsung-galaxy-s4-android-5-0-lollipop-update-preview-2w Samsung Galaxy S4 met Android 5.0 Lollipop: een preview

Op dit moment is Android 5.0 op de Galaxy S4 nog niet ver genoeg ontwikkeld voor normaal gebruik. Enthousiaste doe-het-zelvers zullen dus nog even geduld moeten hebben, omdat Sammobile de firmware nog niet beschikbaar stelt voor het brede publiek. Toch schijnt alles nu al vloeiender te draaien dan op de huidige Android 4.4 firmware, en is het geheugenbeheer een stuk beter.

Hoewel Samsung zelf nog niet los wilde laten over de Android Lollipop update voor de Galaxy S4, lijkt de komst ervan met deze testfirmware nagenoeg zeker. Daarmee is de vraag wanneer deze dan komt natuurlijk nog niet beantwoord. De verwachting is toch dat eerste toestellen als de Galaxy Note 4 en de Galaxy S5 aan de beurt komen. Wijzelf hopen dan op de update voor de S4 in het eerste kwartaal van 2015, maar dit soort voorspellingen blijven een vorm van koffiedik kijken.

Meer afbeeldingen en informatie over deze nieuwe update vind je bij Sammobile HIER.

Beste Galaxy S4 deals per provider

Praat mee