‘Samsung Galaxy Note Edge komt toch naar Nederland’ (update)

Update: kort na het onderstaande bericht maakte Samsung het nieuws officieel. En zo komt de Galaxy Note Edge dus inderdaad ook naar Nederland, zij het – zoals we hieronder al aangaven – in een beperkte oplage. Het toestel ligt vanaf december in de winkel, en heeft een adviesprijs van 849 euro. De Note Edge zal in ons land in het zwart verkrijgbaar zijn.

Oorspronkelijke bericht:

Samsung’s meest innovatieve smartphone van dit jaar is ongetwijfeld de Galaxy Note Edge, met zijn scherm dat om de rand heen vouwt. Nadat onlangs Duitse gebruikers al vóór een release in dat land stemden, duikt er nu een lijst op met andere landen op waar het toestel ook te koop zal zijn. En tegen alle verwachting in prijkt ook Nederland daarop.

samsung-galaxy-note-edge-release-nederland 'Samsung Galaxy Note Edge komt toch naar Nederland' (update)

Direct na de onthulling van de Galaxy Note Edge leek het erop dat het toestel slechts in een zeer beperkt aantal landen, en dus niet in Nederland, op de markt zou worden gebracht. Maar stukje bij beetje groeit het aantal landen waar je straks een Note Edge op te kop kunt tikken. En nu lijkt het zelfs zo dat een flink aantal West-Europese landen toch aan de beurt gaan komen, waaronder dus Duitsland, maar ook Engeland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, en Nederland.

Met een beetje geluk landt de Galaxy Note Edge nog voor de feestdagen in de winkels, hoewel hij slechts voor een enkeling een mooi kerstcadeau zal zijn. Met een vermeende adviesprijs van 899 euro is het nu eenmaal een prijzig toestel, dat – zo zegt iets ons – in een beperkte oplage verkrijgbaar zal zijn.

Daarvoor krijg je dan wel alle features, specificaties en mogelijkheden van de Galaxy Note 4, plus een extra stukje gebogen beeldscherm dat direct toegang geeft tot een veelvoud aan mogelijkheden. Een snelle blik achter de schermen – een zogeheten user agent profile op Samsung’s eigen website – leert ons teven dat de Note Edge die hier te koop zal zijn dezelfde 64 bit Exynos processor heeft die Samsung in sommige markten – niet hier – in de Note 4 stopt. Update: hoewel deze user agent profile inderdaad deze processor vermeldt, toont Samsung’s officiële productpagina een 2,7 GHz quadcore chip, wat zo goed als zeker de 32 bit Snapdragon 805 is. Verwarring alom dus.

Wil wel graag zo’n gebogen schermrand, maar vind je 899 euro toch een beetje teveel van het goede? Duim dan dat recente geruchten over de Galaxy S6 juist zijn. Dit toestel krijgt heel misschien zelfs twee van zulke randen. Natuurlijk moet je dan nog wel bijna een half jaar wachten.

(bron)

Beste Galaxy Note Edge deals per provider

Reacties

Praat mee