Samsung Galaxy Note 4 tip: pas je vergrendel scherm aan (tekst, stappenteller en meer)

Als je je Samsung Galaxy Note 4 aanzet is het vergrendelscherm het eerste scherm waar je tegenaan kijkt. Best handig dus, dat je ook op dit toestel weer het één en ander kunt aanpassen aan je eigen voorkeuren.

samsung-galaxy-note-4-tip-vergrendelscherm-aanpassen-tekst-stappenteller Samsung Galaxy Note 4 tip: pas je vergrendel scherm aan (tekst, stappenteller en meer)

Je vindt alle benodigde opties om het vergrendelscherm van de Galaxy Note 4 aan te passen in de Instellingen onder het kopje Apparaat (1), bij de optie Vergrendelscherm (2). Naast het kiezen van type beveiliging (3) – vegen, patroon, PIN, wachtwoord of vingerafdruk (hoe je deze laatste instelt lees je HIER) – kun je aangeven welke informatie je zoals op dat scherm wilt zien (4).

Kies je hiervoor, dan toont een nieuw menu alle opties. Weergave van klok en datum (5) spreekt voor zich. Je kunt ook een dubbele klok tonen (6), bijvoorbeeld als je een keer ver weg op vakantie gaat. Je ziet dan in één oogopslag de lokale tijd, én de tijd thuis – je weet wel, als je familie en vrienden niet wakker wilt bellen om te vertellen hoe het is in Australië.

samsung-galaxy-note-4-tip-vergrendelscherm-aanpassen-tekst-stappenteller-uitleg Samsung Galaxy Note 4 tip: pas je vergrendel scherm aan (tekst, stappenteller en meer)

Vind je de klok op het vergrendelscherm van de Note 4 te groot? Of te klein? Dan kun je de grootte ervan aanpassen (7). En uiteraard kun je ook de weergave van het weer (8) en van de stappenteller (9) aan of uit zetten.

Onder het kopje Gegevens eigenaar kun je een eigen tekst invullen die ook nog eens getoond wordt op het vergrendelscherm – je naam, maar ook kleine herinneringen kun je hier kwijt. En tenslotte kun je een beknopte Help-tekst laten tonen, met instructies voor het ontgrendelen van je toestel (11).

Maar natuurlijk waren dat nog niet álle opties. Een scherm terug – het Vergrendelscherm menu zelf – had ook nog wat meer mogelijkheden. Want hoe handig die camera sneltoets ook is, misschien wil jij gewoon níet op je vergrendelscherm hebben – haal dan het vinkje (12) weg.

Sta je al met de S Pen van je Galaxy Note 4 in je hand, met het vergrendelscherm voor je neus? Druk dan het knopje op de S Pen in en tik twee keer op het scherm – je gaat dan direct naar S Note om aantekeningen te kunnen maken. Als je dit tenminste aan hebt staan (13).

En oké, vooruit: je bent na een tijdje dat water-effect beu waarmee aanrakingen op het vergrendelscherm worden weergegeven. Natúúrlijk kun je dan ook een ander effect kiezen (14).

Je ziet het al: de opties voor het vergrendelscherm belichamen wel een beetje waarom de één Samsung’s TouchWiz interface – zelfs in afgeslankte vorm, zoals op de Galaxy Note 4 – haat, terwijl de ander ‘m juist fijn vindt. Er zijn opties tot je erbij neervalt. Dat maakt het er allemaal niet overzichtelijker op – maar het geeft je wel veel mogelijkheden.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Reacties

 1. Karin zegt

  wat ik ook probeer, ik krijg de weer widget niet te zien op mijn vergrendelscherm, en ook niet in mijn S view cover, en alle opties staan aangevinkt… Wat doe ik verkeerd?

  • Michel zegt

   Je krijgt ook niet de ‘compacte’ weergave van het weer te zien? De gehele weerwidget zoals die op het thuisscherm staat kun je daar inderdaad niet weergeven. Wel een soort uitgeklede versie…

  • Cookie zegt

   Bedoel je op je vergrendelscherm? Dan weet ik het niet.
   Maar als je op je home-scherm bedoelt, doe je het volgende: knijp met 2 vingers in het scherm, alsof je uitzoomt. Als je je verschillende schermen naast elkaar ziet, scroll je helemaal naar rechts en druk je op het plus-teken (+).
   Op mijn Note 4 kan ik er maximaal 7 activeren.

 2. Cookie zegt

  Op mijn Note 2 kon ik van apps zoals Whatsapp, de kalender en de wekker (maximaal 4 of 5) knoppen plaatsen op mijn vergrendelscherm.
  Hoe doe ik dit op de Note 4?

 3. Chanel zegt

  Beste mensen,
  Als ik bijv. een Email krijg, dan krijg ik een melding. Maar het probleem ik dat als ik de e mail niet direct gaan bekijken dan blijf ik gealarmeerd worden van mijn toestel. Hoe kan ik dat alarm functie stop zetten??????????

  Graag hoor ik van jullie terug

  MVG, Chanel

 4. Gerda zegt

  Ik gebruik mijn note4 nu 1,5 jaar, via WiFi. Ineens moet ik eerst vergrendelscherm openen, zie dan dat ik verbinding heb en dan pas komt er een whatsapp melding binnen. Hoe krijg ik dit weer terug, want WiFi staat altijd paraat. Nu word ik verplicht om steeds te controleren of ik een melding heb, heel lastig. Alvast dank voor uw hulp.

Praat mee