Samsung Galaxy (Note 4) tip: camera sneltoetsen zelf kiezen

De volgende tip werkt in feite op alle Galaxy smartphones – voor nu laten we ‘m zien op de Galaxy Note 4: je kunt veelgebruikte camera instellingen toevoegen aan de interface, zodat je telkens opnieuw in de menu’s van de camera app hoeft te duiken.

samsung-galaxy-note-4-tip-camera-sneltoetsen Samsung Galaxy (Note 4) tip: camera sneltoetsen zelf kiezen

Stel, je past bij het maken van foto’s graag zelf de gebruikte witbalans aan – de automatische witbalans instellingen leveren lang niet altijd de mooiste plaatjes op, tenslotte. Nu kun je keer op keer de witbalans aanpassen via het instellingen menu van de camera app, maar bijvoorbeeld op de Galaxy Note 4 is dit – zoals je al in onze review van het toestel kon lezen – een opvallend traag openend menu. Gelukkig kun je een specifieke optie of instelling dus direct tussen de sneltoetsen die links in de camera app staan plaatsen.

samsung-galaxy-note-4-tip-camera-sneltoetsen-aanpassen Samsung Galaxy (Note 4) tip: camera sneltoetsen zelf kiezen

Om dit te doen open je het instellingen menu van de camera app – zoals gezegd, hierboven zie je die van de Galaxy Note 4, maar het idee is op alle toestellen hetzelfde – via het ‘tandwiel’ icoontje (1) en de ‘stipjes’ voor meer opties (2). Leg je vinger op die optie die je vaak gebruikt – in dit geval die voor de Witbalans (3), en sleep ‘m naar een plekje tussen de andere sneltoetsen (4). Klaar: de instellingen voor de Witbalans zijn nu tussen de andere sneltoetsen te vinden (5).

samsung-galaxy-note-4-tip-camera-sneltoetsen-aanpassen-2 Samsung Galaxy (Note 4) tip: camera sneltoetsen zelf kiezen

Dit werkt overigens ook met de instellingen die in het eerste menuutje na het tikken op het ‘tandwieltje’ (6) staan. Je kunt bijvoorbeeld het icoontje waarmee je de fotoresolutie kiest naar je sneltoetsen slepen (7), zodat je ook daar altijd direct toegang toe hebt (8).

Op deze manier kun je de camera app dus aanpassen aan de manier waarop jij foto’s of video’s maakt.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee