Samsung Galaxy Note 4 tip: telefoon checken zonder ‘m aan te raken

Samsung liet op de Galaxy Note 4 een aantal weinig gebruikte features weg. Onder het mom van overzichtelijkheid sneuvelden onder meer Air Gesture functies, waarbij je dingen kon doen door met je hand boven het toestel te bewegen. Prima, maar één functie gebruikten wij op eerdere Note toestellen wel degelijk: de Snelle weergave. Hiermee kun je snel even je toestel checken – gemiste oproepen, berichten, dat soort dingen – door je hand erboven te bewegen. Even waren we bang dat ook dit niet meer kan op de Galaxy Note 4 – maar dit bleek onterecht. De functie zit alleen wat beter verstopt.

samsung-galaxy-note-4-tip-wekken-via-sensor-snelle-weergave Samsung Galaxy Note 4 tip: telefoon checken zonder 'm aan te raken

Niet alleen heeft Samsung Snelle weergave op de Galaxy Note 4 ergens anders ondergebracht, maar de functie heet nu ook anders: Wekken via sensor. Verder wordt er geen apart scherm meer getoond zoals met eerdere varianten van deze feature: je telefoon gaat nu gewoon aan, punt.

samsung-galaxy-note-4-air-gesture-snelle-weergave-wekken Samsung Galaxy Note 4 tip: telefoon checken zonder 'm aan te raken

Je vindt Wekken via sensor op je Galaxy Note 4 in de Instellingen onder het kopje Toegankelijkheid. Kies vervolgens Behendigheid en interactie, gevolgd door Wekken via sensor. Rechtsbovenin zit de ‘schakelaar’ waarmee je de functie aanzet.

En zo blijft dus één van de handigere Air Gesture features gelukkig behouden, en kun je snel even wat je Note 4 checken met vette vingers, natte handen, of gewoon casual omdat het leuk is.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee