Samsung Galaxy Note 4 / Galaxy Alpha tip: inloggen op internet met je vingerafdruk

Tja, wat te doen? Je internet veel mobiel, en bezoekt ook sites waar je inlogt. Je kunt natuurlijk je gebruikersnaam en wachtwoord laten onthouden, maar zeker op je mobiele telefoon kan dit riskant zijn. Toch heb je ook geen zin om iedere keer je gegevens opnieuw in te voeren – dat is ook zo’n gedoe. Als je een Samsung Galaxy Alpha of een Galaxy Note 4 hebt, is er een handige middenweg: de vingerscanner.

samsung-galaxy-note-4-galaxy-alpha-tip-inloggen-browser-vinger-afdruk-scanner Samsung Galaxy Note 4 / Galaxy Alpha tip: inloggen op internet met je vingerafdruk

Op zowel de Galaxy Note 4 als op de Galaxy Alpha – en in de toekomst ook op andere toestellen, vermoedelijk – kun je namelijk je gebruikersnaam en wachtwoord in de browser beveiligen met je vingerafdruk. Op die manier hoef je niet telkens beide in te voeren,terwijl je ook niet het risico loopt dat iemand via jouw telefoon zomaar onder jouw naam ergens kan inloggen. Zoals wel vaker is dit simpel in te stellen, als je maar even weet hoe.

samsung-galaxy-note-4-galaxy-alpha-tip-inloggen-browser-vinger-afdruk-scanner-instellen Samsung Galaxy Note 4 / Galaxy Alpha tip: inloggen op internet met je vingerafdruk

Als eerste moet je de functie natuurlijk inschakelen: ga in je Instellingen naar de optie Vingerscanner (1). Tik vervolgens op Inloggen via internet (2), en schakel dit in (3).

Als je nu in de browser naar je favoriete site gaat, en daar je gebruikersnaam en wachtwoord invoert (4), krijg je de vraag of je deze wilt opslaan. Vink Inloggen met uw vingerafdruk aan (5).De volgende keer dat je deze website bezoekt, vraagt het toestel om jouw vingerafdruk. Je logt dan in, zonder gehannes met gegevens – en alleen jij kunt inloggen.

samsung-galaxy-note-4-galaxy-alpha-tip-inloggen-browser-vinger-afdruk-scanner-instellen-2 Samsung Galaxy Note 4 / Galaxy Alpha tip: inloggen op internet met je vingerafdruk

In onze review van de Galaxy Note 4 concludeerden wij dat het toestel eigenlijk iets te groot is voor comfortabel éénhandig gebruik van de vingerscanner – bijvoorbeeld als je je toestel zelf ermee wilt ontgrendelen. Echter, de iets minder voorkomende handelingen – zoals het inloggen op een website – werken ook prima op een dergelijk groot toestel.

Mocht je nu als Galaxy S5 (Mini) gebruik(st)er ook enthousiast opzoek gaan naar de bovenstaande functie, dan kom je bedrogen uit. Dit toestel beschikt er niet over – althans, nog niet, want  we kunnen ons goed voorstellen deze functie op later datum alsnog naar de S5 (Mini) komt.

Wil je weten hoe je iedere losse app met de vingerscanner kunt beveiligen op je Note 4 of Alpha? Kijk dan hoe je apps kunt beveiligen met de vingerscanner. Check eventueel ook hoe je vingerscanner precies moet instellen zodat deze goed werkt.

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Praat mee