Samsung Galaxy A7 duikt op in certificatieproces FCC

Met de officiële lancering van de Samsung Galaxy A5 en de Galaxy A3 is de nieuwe A-serie bijna compleet. Alleen de Galaxy A7 ontbreekt nog in het rijtje. Dit toestel duikt nu op bij de Amerikaanse FCC, en is zo een stapje dichter bij de onthulling.

samsung-galaxy-a7-fcc Samsung Galaxy A7 duikt op in certificatieproces FCC

De Galaxy A7 is het topmodel in de geheel in aluminium gehulde A serie smartphones. De eerste toestellen – lees: de Galaxy A3 en A5 – worden begin 2015 in de Nederlandse winkels verwacht, terwijl de A7 wat later moet volgen.

Eerder al wisten we te bevestigen dat de Galaxy A7 een 1080p full HD beeldscherm heeft, en uitgerust is met Qualcomm’s 64 bit Snapdragon 615 processor. De in de FCC documenten getoonde afmetingen – 150 bij 75 millimeter – zijn iets ruimer dan die van de Galaxy S5, en lijken te passen bij een schermdiagonaal van 5,2 inch, conform eerdere informatie.

Tot de overige specificaties van de Galaxy A7 tellen we onder meer 2 GB RAM, 16 GB opslagcapaciteit, een 12 megapixel camera aan de achterzijde, en aan de voorzijde een 5 megapixel sensor. Het toestel zal, net als zijn kleinere broertjes de mogelijkheid hebben om de TouchWiz interface een eigen tintje te geven door de nieuwe thema feature.

Over de prijs van de Galaxy A7 doen alleen geruchten de ronde: tussen de 450 en 500 dollar zou het toestel moeten kosten. Recent bleken vergelijkbare geruchten over de prijs van de Galaxy A5 vrij accuraat, maar het is afwachten of dit ook voor de A7 het geval zal zijn.

(via)

Galaxy A7 deals per provider

Praat mee