Samsung gaat nog een fabriek in Vietnam bouwen

Oké, haal je kaart maar tevoorschijn waarop je alle nieuwe fabrieken tekent die Samsung de laatste jaren gebouwd heeft. Je zult in Vietnam even naar ruimte moeten zoeken – één punaise staat er al in de Bac Ninh provincie, en als je je huiswerk goed hebt gedaan zit er ook een in de Thai Nguyen provincie. Naast deze laatste mag je een nieuwe prikken.

samsung-fabriek-beeldschermen-vietnam Samsung gaat nog een fabriek in Vietnam bouwen

Als we Reuters mogen geloven – en in dit geval mag dat – heeft Samsung aldaar een vergunning aangevraagd voor de bouw van nog een fabriek, ter waarde zo’n drie miljard dollar. Hiermee komt Samsung’s totale investering in fabrieken in Vietnam op elf miljard dollar.

In de race om marktaandeel op de smartphone markt is Samsung op zoek naar nieuwe productiemogelijkheden, met name om de competitie met goedkopere Chinese fabrikanten vol te houden. Meer productiecapaciteit in Vietnam zou hier een bijdrage aan moeten leveren.

Wat Samsung precies in de nog te bouwen fabriek wil gaan maken is niet bekend. Elders in het land worden naar verluid beeldschermen en behuizingen gemaakt. Met de aankomende overstap naar nieuwe smartphones met metalen behuizingen – een lijn die in de toekomst nog verder zal worden doorgezet – laat het zich raden dat ook Samsung’s productielijnen moeten worden aangepast danwel uitgebreid. Mogelijk dat de recente uitbreidingen naar Vietnam hier een rol in spelen.

Galaxy deal tips

Praat mee