Samsung chef praat over verleden en toekomst van de Galaxy Note serie

De grote smartphone – een idee dat met gehoon werd onthaald, en ruim drie jaar later trendsettend is gebleken. Iedereen, van LG tot Apple verkoopt tegenwoordig Galaxy Note spin offs, met schermdiagonalen ruim boven de vijf inch. Maar ook al is het concept van een toestel als de Galaxy Note 4 inmiddels vertrouwd, er ging een lange geschiedenis aan vooraf – zelf vóór de allereerste Galaxy Note het daglicht zag. Samsung’s vice-president product strategy and innovation R&D doet een boekje open over verleden, én toekomst, van de Note serie.

samsung-galaxy-note-5-tae-moon-roh Samsung chef praat over verleden en toekomst van de Galaxy Note serie

Tae Moon Roh (foto: Samsung)

CNET bespreekt leuke wetenswaardigheden met Tae Moon Roh, die ondermeer vertelt dat in den beginne helemaal niet duidelijk was hoe de S Pen stylus eruit moest gaan zien, laat staan hoe deze met een smartphone gecombineerd zou moeten worden.

Zo heeft Samsung een tijd lang overwogen om een soort mini-stylus te gebruiken – denk: tandenstoker – of een pen ter grootte van een echte pen. Deze laatste zou dan niet ín het toestel worden opgeborgen, maar in een speciale opberghoes die toestel en pen herbergt. Ook het idee de pen magnetisch aan de buitenkant van een telefoon te bevestigen werd langer overwogen dan je achteraf zou verwachten. Tenslotte kostte het heel wat moeite om binnenin de telefoon genoeg ruimte te maken om het ‘middelgrote’ pennetje dat we nu kennen te huisvesten.

Hoewel de beste man natuurlijk geen concrete details over toekomstige Note toestellen prijsgeeft – op dit moment zullen er nog niet zoveel eigenschappen van de Galaxy Note 5 vastliggen – geeft hij wel aan dat de Galaxy Note 4 pas het begin is van nieuwe ontwikkelingen:

I cannot give you the details now, but for next year we’re prepared for more functions and innovations to come along. You may have sensed some of them in the Note 4. These innovations will be strengthened and solidified for next year as well.

En daar moeten we het dus maar mee doen. CNET’s complete interview met Tae Moon Roh vind je HIER.

Praat mee