Samsung blijft investeren in de Gear VR

De Samsung Galaxy Note 4 is inmiddels (mondjesmaat) te koop is Nederland, op de bij het toestel horende Gear VR moeten we nog even wachten. Maar dat het een beetje stiller werd rond deze virtual reality headset wil niet zeggen dat Samsung alleen maar afwacht op het goede moment om de verkoop te starten. Er wordt naar verluid aardig geïnvesteerd in het ecosysteem.

samsung-gear-vr Samsung blijft investeren in de Gear VR

De Gear VR werkt alleen samen met de Galaxy Note 4, en dus zou het relatief eenvoudig zijn de VR bril te zien als een soort proof of concept. Maar nadat we eerder al te weten kwamen dat Epic voor ondersteuning voor haar Unreal 4 engine gaat zorgen, en Oculus – dat de software voor de Gear VR ontwikkelde – een nieuwe game bevestigde, bericht de Korea Herald dat Samsung behoorlijk aan het investeren is geslagen.

Om precies te zijn, schijnt Samsung in bedrijven te investeren die games aan het ontwikkelen zijn voor de Gear VR. Momenteel zouden er al drie ontwikkelaars games in de startblokken hebben staan.

Tel hierbij op dat Samsung en Facebook onlangs nog een vruchtbaar onderonsje hadden – Facebook is eigenaar van Oculus, dat de software voor de Gear VR ontwikkelde – en je zou bijna gaan hopen dat het Gear VR concept in de toekomst ook geschikt zou kunnen worden voor andere toestellen. Daarvoor moeten deze dan wel een beeldscherm hebben met een voldoende hoge resolutie – zoals de Note 4 – maar de eerste geruchten over de Galaxy S6 suggereren dat dit vanzelf goed gaat komen.

Maargoed, eerst maar eens afwachten wanneer de Gear VR voor de Note 4 daadwerkelijk te koop zal zijn – hopelijk met een paar gloednieuwe, speciaal ervoor ontwikkelde spellen dus.

(via)

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee