Samsung beantwoordt (een paar) vragen over de Galaxy Note Edge

De Galaxy Note Edge is een mooi voorbeeld van wat Samsung inmiddels op het gebied van smartphone beeldschermen in haar mars heeft. Toch roept het toestel ook nogal wat vragen op. Een paar daarvan beantwoordt Samsung zelf op haar eigen blog.

samsung-galaxy-note-edge-scherm-per-ongeluk-aanraken Samsung beantwoordt (een paar) vragen over de Galaxy Note Edge

Is het gebogen scherm van de Galaxy Note Edge wel sterk genoeg?

Het beeldscherm is nu eenmaal het zwakke punt van een smartphone. Als dit scherm dan ook nog eens om de zijkant van het toestel vouwt, is het alleen nog maar meer blootgesteld aan de elementen (lees: vloeren en zulks). Niet erg verrassend legt Samsung uit dat het scherm van de Galaxy Note Edge uitvoerig getest is – nog uitvoeriger dan gewoonlijk, om er zeker van te zijn dat ook het scherm van dit toestel tegen een stootje kan.

Verder wijst Samsung op het metalen frame van de Note Edge, dat een stukje uitsteekt, waardoor dit het deel is dat het eerst met de grond in aanraking komt, en niet het scherm zelf. Dit is een beproefde methode om het glas te beschermen, waarbij het natuurlijk wel noodzakelijk is dat het oppervlak relatief egaal is.

Al met al wil Samsung vooral duidelijk maken dat haar ontwerpers zich bewust waren van de extra risico’s die het scherm van de Note Edge met zich meebrengt – en dat er bij de constructie van het toestel rekening mee is gehouden.

samsung-galaxy-note-edge-scherm-sterk Samsung beantwoordt (een paar) vragen over de Galaxy Note Edge

Wat gebeurt er als je het scherm van de Galaxy Note Edge per ongeluk aanraakt?

Meer scherm, betekent automatisch dat er minder plaats is om een smartphone vast te houden. De kans dat je het scherm, en dan vooral het scherm langs de rand, per ongeluk aanraakt is groot. Samsung’s technici hebben ervoor gezorgd dat de Note Edge  het onderscheid kan maken tussen aanraking door je handpalm en je vinger. Daarnaast beschikt het toestel – overigens net als traditioneel vormgegeven toestellen – over een manier om verschillende soorten aanraking te herkennen. Hierdoor ‘weet’ het toestel welke aanraking bewust, en welke onbewust plaats vindt.

Al met al heeft Samsung moeite gedaan om te voorkomen dat je te vaak per ongeluk dingen doet met je Note Edge, puur omdat het scherm ook een deel van de zijkant van het toestel in beslag neemt.

samsung-galaxy-note-edge-screen-mogelijkheden Samsung beantwoordt (een paar) vragen over de Galaxy Note Edge

Is de functionaliteit van het Edge screen niet te beperkt?

Tot nu toe demonstreerde Samsung hoe je verschillende menuutjes op het scherm aan zijkant van de Galaxy Note Edge – het Edge screen – kunt weergeven. Je kunt er notificaties tonen, je favoriete snelkoppelingen, maar ook functies zoals het aannemen van een telefoongesprek. Toch zijn dit, als het aan Samsung ligt, niet de enige mogelijkheden van het Edge Screen.

Voor softwareontwikkelaars heeft Samsung een SDK – software development kit – beschikbaar gesteld, waardoor ook andere partijen applicaties kunnen ontwikkelen die gebruik maken van de extra schermruimte. Daarmee laat Samsung het dus aan ontwikkelaars over om hun creativiteit los te laten op het extra stukje scherm. Hopelijk bedenken zij interessante, handige, of innovatieve toepassingen hiervoor, hoewel de Note Edge natuurlijk nog steeds een echt niche product is, waardoor de app markt voor het Edge screen vooralsnog beperkt is.

Samsung eigen blog, waarop de bovenstaande punten worden besproken, vind je – in het Engels – HIER.

Beste Galaxy Note Edge deals per provider

Praat mee