Preview: Samsung Galaxy Note 3 met Android 5.0 Lollipop

Je kon er in feite op gaan zitten wachten. Nadat er al previews voor Android 5.0 Lollipop op de Galaxy S5 en op de Galaxy S4 opdoken, zien we nu een vroege versie van Android 5.0 op de Galaxy Note 3.

samsung-galaxy-note-3-android-5-0-lollipop-preview-1 Preview: Samsung Galaxy Note 3 met Android 5.0 Lollipop

De Galaxy Note 3 de update naar de allernieuwste versie van het Android besturingssysteem krijgt staat al lang vast. En hoewel we al een aardig beeld hebben van wat er zoal nieuw is in Android 5.0 voor Galaxy telefoons, zien we toch wel weer leuke verrassingen.

Zoals gebruikelijk zijn het de mensen van Sammobile die de vroege testversie van de nieuwe firmware in handen hebben, en in een hoop vernieuwingen zijn precies zoals we ze zagen op de Galaxy S5 en S4. Met name tof, is het feit dat de nieuwe Pop up venster feature van de Galaxy Note 4 ook naar de Note 3 lijkt te komen.

samsung-galaxy-note-3-android-5-0-lollipop-preview Preview: Samsung Galaxy Note 3 met Android 5.0 Lollipop

De menu’s krijgen de zelfde witte achtergrond die in Android 5.0 standaard is, en de verschillende animaties in de interface zijn soepeler dan voorheen. De interface lijkt sterk op de vernieuwde TouchWiz die Samsung sinds de Galaxy S5 gebruikt, waardoor de Note 3 softwarematig weer beetje op zijn jongere broer, de Galaxy Note 4, lijkt.

Op dit moment draait de getoonde firmware nog niet vlekkeloos en stabiel genoeg op de Galaxy Note 3, dus de doe-het-zelver moet nog even geduld hebben. In ieder geval kun je voor nog meer schermafbeeldingen terecht op Sammobile HIER. Een korte blik op video vind je hieronder.

Wanneer de Galaxy Note 3 de update naar Android 5.0 zal krijgen is niet te voorspellen – eerst komen tenslotte de nieuwe toestellen zoals de Note 4 en S5 aan de beurt. We houden het voor nu dus maar even op een update in het eerste kwartaal van 2015.

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee