Patent Samsung toont bediening ronde smartwatch door draaibare ring

In een patentaanvraag zien we Samsung’s concept voor het bedienen van een ronde smartwatch door middel van een ring – rotary – rond de behuizing.

samsung-patent-interface-round-smartwatch2 Patent Samsung toont bediening ronde smartwatch door draaibare ring

Steeds meer fabrikanten begeven zich op de smartwatch markt, waarbij we al verschillende bedieningsmethoden voorbij zagen komen: met knopjes aan de zijkant, een touchscreen, en de veelbesproken ‘digital crown’ op de Apple Watch. In een patentaanvraag, ingediend bij de World Intellectual Property (WIPO) zijn we een nieuwe benadering van de bediening van een ronde smartwatch. Een draaibare ring rond het scherm moet een aantal belangrijke handelingen eenvoudiger maken.

samsung-patent-interface-round-smartwatch1 Patent Samsung toont bediening ronde smartwatch door draaibare ring

Het patent – Method and apparatus for displaying schedule on wearable device – werd vandaag gepubliceerd door de WIPO, de aanvraag werd al eind februari ingediend, en is gebaseerd op een Zuid-Koreaans patent uit 2013. In feite beschrijft het patent hoe bepaalde soorten informatie kunnen worden getoond op een dergelijk horloge, maar en passant zien vangen we een glimp op van dit bedieningsidee, dat doet denken aan de draaibare ring waar sommige sporthorloges over beschikken.

Zoals gebruikelijk is het niet mogelijk in te schatten of we een dergelijke bediening op termijn ook daadwerkelijk in een smartwatch van Samsung gaan aantreffen. Het idee is interessant, en ontwerpen voor ronde slimme horloges van Samsung doken ook al eerder op. Mogelijk dat we volgend jaar – al dan niet samen met de Galaxy S6 – een nieuwe lichting Gear horloges zullen zien, maar het is nog te vroeg om daar iets concreets over te zeggen.

Galaxy deal tips

Praat mee