Nieuw, sneller flash geheugen voor Samsung Galaxy S6

Één van de componenten die een rol speelt bij de snelheid van een smartphone, is het geheugen. Hoe sneller het geheugen, hoe sneller er grote hoeveelheden data kunnen worden ingeladen en opgeslagen. Voor de Galaxy S6 bereidt Samsung de productie voor de volgende generatie flash geheugen voor.

samsung-galaxy-s6-project-zero Nieuw, sneller flash geheugen voor Samsung Galaxy S6

Volgens het Koreaanse ETNews wil Samsung haar topmodel telefoon voor 2015 – voor het gemak gaan we er maar even vanuit dat we het dus over de Galaxy S6 hebben – uitrusten met het zogeheten UFS 2.0 flash geheugen. Met een overdrachtssnelheid tot 1,2 GB per seconde is dit ruwweg drie keer zo snel als het momenteel gebruikte eMMC flash geheugen.

Hierdoor zullen (grote) apps op de Galaxy S6 veel sneller openen, terwijl het toestel zelf in een kortere tijd opstart. Dit zijn natuurlijk prettige eigenschappen, met name in een toestel dat – als we de geruchten mogen geloven – uitgerust is met een hoge resolutie QHD scherm.

Natuurlijk is Samsung niet de enige die druk bezig is met het voorbereiden van toestellen met UFS 2.0 geheugen. Ook de Chinese smartphonemaker Xiaomi zou vergelijkbare plannen hebben.

Dat neemt niet weg dat Samsung, als ’s werelds grootste producent van flash geheugen, natuurlijk bij uitstek de capaciteit in huis heeft om het nieuwe geheugen in hoeveelheden te maken die nodig zijn om een toestel als de Galaxy S6 er mee uit te rusten.

Hoewel er in principe nog niks bekend is over een mogelijke releasedatum van de Samsung Galaxy S6, lijkt het niet onlogisch aan te nemen dat deze in maart 2015 zal worden onthuld – tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, waar Samsung al eerder belangrijke toestellen aan de wereld toonde.

(via)

 

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee