‘Material design kan apps laten crashen op Samsung telefoons’

Met de langverwachte update naar Android 5.0 Lollipop komt een flink vernieuwd uiterlijk van Samsung’s TouchWiz interface, althans voor een aantal Galaxy toestellen. Wat ons betreft prima, maar tot het zover is kunnen zich problemen voordoen met apps die al aangepast zijn aan het nieuwe design, maar draaien op toestellen met een oudere Android versie – en op oudere toestellen die geen update zullen krijgen naar deze nieuwste versie van het besturingssysteem.

samsung-galaxy-s5-android-l-update-galaxy-note-4 'Material design kan apps laten crashen op Samsung telefoons'

Het material design van Android 5.0, dat op Samsung telefoons zonder Android 5.0 problemen kan veroorzaken

Naar nu blijkt, gebruikt Samsung voor haar eigen TouchWiz software een oude versie van Google’s Android support library. App ontwikkelaars die – om ervoor te zorgen dat hun apps zowel op Android 5.0 en op oudere Android versies goed werken – de nieuwste versie van deze support library gebruiken, lopen het risico dat hun apps vastlopen op Samsung smartphones. Of, simpeler gezegd: Samsung gebruikt een te oude versie van een stukje software die ervoor moet zorgen dat apps ook op oudere Android versies goed werken.

Een vastlopende app die door dit probleem geteisterd wordt, toont de volgende melding na het crashen:

java.lang.NoClassDefFoundError: android.support.v7.internal.view.menu.MenuBuilder

Op dit moment is nog niet volledig duidelijk op welke Galaxy toestellen dit probleem zich voor kan doen, en met welke Android en TouchWiz versies. Maar het is een vervelend probleem, en hoewel app ontwikkelaars ervoor kunnen zorgen dat hun app er bestand tegen is, is het alleen Samsung dat een structurele oplossing kan bieden.

(via)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. marty zegt

    Mijn telefoon staat stil of crasht,nou ik hem heb geüpdatet naar Android 5.0 wat nu wat is er aan te doen,vervelend brobleem is het,moet mijn telefoon telkens aan en uit zetten.
    marty peters

Praat mee