Laatste preview Android 5.0 Lollipop op de Samsung Galaxy S5

De Galaxy S5 zal één van de eerste smartphones van Samsung zijn die de update naar Android 5.0 Lollipop krijgt. Nadat we de afgelopen weken niet één maar twee previews van het nieuwe besturingssysteem op de S5 voorbij zagen komen, volgt nu de voorlopig laatste.

samsung-galaxy-s5-android-l-update-preview Laatste preview Android 5.0 Lollipop op de Samsung Galaxy S5

Uit eerdere previews van Android 5.0 samen met Samsung’s TouchWiz interface hebben we al een aardig goed beeld wat er allemaal nieuw en veranderd is. En stukje bij beetje hebben weten we beter welke Galaxy de update zal krijgen. Toch toonden de previews ook dat Samsung nog niet klaar is met de ontwikkeling van de nieuwe software.

De preview die Sammobile dit weekend de wereld in slingerde, de final preview, zogezegd, toont niet zoveel nieuws meer op design gebied, op wat nieuwe icoontjes en mogelijkheden in de Toolbox na. Wel is duidelijk dat Samsung nu druk bezig is met optimalisatie. De Galaxy S5 loopt een stuk soepeler en vloeiender in vergelijking met de eerdere testversies.

De verwachting is dat Android 5.0 nog in december uitgerold zal worden voor de Galaxy S5. Houdt daarbij dan wel in je achterhoofd dat dit een speculatieve datum is, en dat een update in december niet automatisch betekent dat deze dan al direct in Nederland beschikbaar is. Dat belet ons natuurlijk niet te hopen, uiteraard.

Voor schermafbeeldingen van deze nieuwste testversie check je Sammobile HIER – een preview video vind je hieronder:

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee