Beeldscherm Samsung Galaxy Note 4 is en blijft het beste

Toen de Samsung Galaxy Note 4 vers onthuld was, bleek al uit een uitgebreide test dat het toestel een indrukwekkend goed beeldscherm heeft. DisplayMate, dat toen die tests uitvoerde, heeft nu de beste beeldschermen van verschillende smartphones en tablets direct met elkaar vergeleken. En nog steeds – en wederom – komt de Galaxy Note 4 als winnaar uit de bus.

samsung-galaxy-note-4-beste-scherm-kleurweergave Beeldscherm Samsung Galaxy Note 4 is en blijft het beste

DisplayMate liet de Galaxy Note 4 het direct opnemen tegen Apple’s iPhone 6 Plus, de iPad Air 2, Amazon’s Kindle Fire HDX tablet, Microsoft’s Surface Pro 3 en Samsung’s eigen Galaxy Tab S 10.5. En dit op vijf verschillende gebieden: kleurengamma, weergave van huidskleuren, en van organische kleuren, blauw weergave, en witbalans.

De Note 4 doet het op alle gebieden het beste, en alleen bij weergave van blauwe kleuren moet het toestel de eerste plaats delen met andere apparaten. Hierbij moet je wel in gedachten houden dat zowel de Note 4 als de Tab S 10.5 getest werden in de basis scherm-modus.

Dit is natuurlijk allemaal leuk en aardig – hoera voor iedereen die een Galaxy Note 4 heeft, enzo – maar met name interessant als je je beseft dat Samsung’s Amoled technologie jarenlang werd bekritiseerd voor haar onnatuurlijke kleurweergave. Dit beeld is ook anno 2014 nog steeds in het geheugen van sommige consumenten en reviewers gebrand – vermoedelijk omdat nog te weinigen beseffen dat de Note 4 een toestel is waar je kunt kiezen voor een weergave type.

Misschien is het tijd dat Samsung ervoor zorgt dat nieuwe toestellen standaard in de superieure basis weergave modus staan? En mocht jij deze nog niet uitgeprobeerd of ingesteld hebben: ga in Instellingen naar Display en achtergrond, kies Scherm-modus, selecteer Basis en tik op Gereed.

Wil je graag de vergelijkende test tot in de kleinste details checken? Je vindt ‘m bij DisplayMate HIER.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee