‘Android 5.0 Lollipop update komt naar de Samsung Galaxy S4’ (update 2: afwachten maar)

Eerder al gokten we erop dat dit inderdaad gaat gebeuren, en nu lijkt bevestigd dat de Samsung Galaxy S4 inderdaad een update krijgt naar Android 5.0 Lollipop.

samsung-galaxy-android-5-0-lollipop-update-s5-s4-note 'Android 5.0 Lollipop update komt naar de Samsung Galaxy S4' (update 2: afwachten maar)

Als Samsung’s topmodel van vorig jaar komt de Galaxy S4 natuurlijk nog in aanmerking voor grote updates voor het Android besturingssysteem. Vandaag zijn het de mensen van Sammobile die dankzij hun bronnen kunnen bevestigen dat het toestel inderdaad de sprong naar Android 5.0 zal gaan maken.

Android 5.0 Lollipop is verreweg de grootste update voor het besturingssysteem sinds jaren, en dus de grootste update die Galaxy S4 gebruik(st)ers tegemoet kunnen zien.

Volgens de geruchten van vandaag is het de Galaxy S4 met Exynos processor – de GT-I9500, a.k.a. níet de Nederlandse versie – die de update als eerste zal krijgen. Dit moet begin 2015 gaan gebeuren. De Galaxy S4 die aan deze kant van de wereld verkocht wordt – met Snapdragon processor – volgt dan wat later.

Een preview van Android 5.0 Lollipop samen met Samsung’s TouchWiz interface was onlangs al te zien op een Galaxy S5, hoewel het natuurlijk allerminst duidelijk is of de Galaxy S4 precies dezelfde interface zal krijgen straks.

Al met al staat er dus nog maar weinig echt vast. Echter, dat de Galaxy S4 de grote update zal krijgen lijkt nu nog zekerder dan eerst. Een uitgebreid overzicht van Android 5.0 Lollipop updates voor verschillende Galaxys vind je HIER.

Update 2:

Inmiddels heeft Samsung zelf laten weten dat er nog niks bekend is over aankomende updates. Met andere woorden: het lijkt er sterk op dat onderstaande email berust op een misverstand. En we weer terug bij square one zijn: het geruchtencircuit, waar bovenstaand bericht uit op kwam borrelen. En natuurlijk bij het idee dat een Android 5.0 update voor de Galaxy S4 behoorlijk logisch is. Eens kijken of er de komende tijd meer informatie opduikt…

Update:

Hoe logisch een Android 5.0 Lollipop update voor de Galaxy S4 ook klinkt, wij ontvingen via een lezer (bedankt, Richard!) een email waarin Samsung direct ontkent dat deze nieuwe Android versie naar de Galaxy S4 komt. De email werd afgelopen vrijdag ontvangen.

Nu kan het  natuurlijk goed zijn dat Samsung simpelweg nog geen uitspraken doet over de update, en dat Nederlandse medewerkers nog niet op de hoogte zijn van de updateplannen – of zich ongelukkig uitdrukken. Desalniettemin is het een opvallend onomwonden uitspraak van Samsung’s klantenservice.

samsung-galaxy-s4-android-5-lollipop-update-niet 'Android 5.0 Lollipop update komt naar de Samsung Galaxy S4' (update 2: afwachten maar)

Zodra we meer weten over deze kwestie, lees je het natuurlijk hier op GalaxyClub.nl. Stay tuned…

Beste Galaxy S4 deals per provider

Reacties

Praat mee