Vooruit, nog één keer: ook de Samsung Galaxy Note 4 doet een buigtest

Oei, wat was er de afgelopen week veel te doen rond het wel of niet buigen van smartphone als je ze, uhm, probeert te buigen. Overduidelijk werd dat de Samsung Galaxy Note 3 een ontzettend stevig toestel is, maar dat de Galaxy Note 4 de grote afwezige was in de verschillende tests. Dit euvel heeft Samsung nu zelf gecorrigeerd.

samsung-galaxy-note-4-buig-test1 Vooruit, nog één keer: ook de Samsung Galaxy Note 4 doet een buigtest

Om je maar alvast een flinke portie nagelbijten te besparen, verklappen we het eindresultaat maar alvast: de Galaxy Note 4 is sterk. Tot onze vreugde zien we eindelijk weer Samsung’s billen-test-machine terug, die op wetenschappelijke wijze simuleert hoe de billen van een persoon van 100 kilo honderden keren op het toestel gaan zitten. Onnodig te zeggen dat de Galaxy Note 4 deze marteling door kunstbillen moeiteloos doorstaat. Ja, hij buigt, maar zoals het hoort neemt het toestel moeiteloos zijn oorspronkelijke vorm weer aan.

Samsung zelf verklaard dit alles door het aluminium frame, in combinatie met een magnesium steunbalk binnenin de Note 4, en het algehele ontwerp waarbij verschillende onderdelen elkaar verstevigen. Maar eigenlijk is de precieze verklaring niet eens zo interessant: feit is dat Samsung al jaren ontzettend robuuste telefoon bouwt. En dat is ook nu niet anders.

In de onderstaande video zien we helaas niet het uiteindelijke breekpunt van de Galaxy Note 4 – zeg maar, het punt waarop het toestel het wel begeeft. Maar wel de befaamde testmachine.

(via)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee