Samsung ontwikkelt flexibele accu’s, o.a. voor wearables

Over Samsung’s flexibele Amoled schermtechnologie hebben we al veel geschreven. Maar een flexibel scherm is pas stap één op weg naar een buigbaar apparaat. Dit geldt natuurlijk voor telefoons, maar nog meer voor gadgets die je om arm, been, hoofd, pols, en andere lichaamsdelen draagt – wearables. Ook de energiebron, de accu moet mee kunnen buigen. En daarom heeft Samsung flexibele batterijen ontwikkeld.

samsung-flexibele-accu-batterij Samsung ontwikkelt flexibele accu's, o.a. voor wearables

Tijdens het InterBattery 2014 congres dat aan de gang is in Seoul in Zuid-Korea heeft Samsung haar flexibele batterijtechnologie aan de wereld getoond. Deze batterijen kunnen buigen, en zelfs opgerold worden, zodat in een veelvoud van flexibele toepassing kunnen worden gebruikt.

Zoals wel vaker met dit soort nieuwe snufjes, hoef je natuurlijk niet te verwachten dat de eerste Gear smartwatch met een accu in de polsband binnenkort in de winkels ligt. Het kan nog wel even duren voordat de getoonde batterijen op grote schaal, en tegen interessante kosten, kunnen worden geproduceerd.

Toch is het duidelijk dat Samsung allesbehalve stil zit, en hard bezig is met de ontwikkeling van technologieën die de toekomst van de consumentenelectronica vorm kunnen geven. Zo zagen we nog niet zo lang geleden Samsung’s unieke, nieuwe methode om grafeen op grote schaal rendabel te kunnen produceren. Al duurt het ook daarmee nog enige jaren voor de eerste echte producten het daglicht zien.

(via)

 

Galaxy deal tips

Praat mee