Samsung klimt naar plaats zeven op een lijst met waardevolste ‘global brands’

De waarde van een merk – er steekt een hele wetenschap achter. Tenminste, als we Interbrand mogen geloven. Ieder jaar wordt de waarde van de grootste global brands bepaald aan de hand van een waslijst van factoren. Dit jaar klimt Samsung naar de zevende plaats op dit lijstje met waardevolle merken.

samsung-brand-value Samsung klimt naar plaats zeven op een lijst met waardevolste 'global brands'

In 2009 kwam Samsung voor het eerst in de top 20 voor van Interbrand’s lijst, en in 2013 werd plek acht bezet. Dit jaar stijgen de Zuid-Koreanen dus nog een plaats, met een geschatte merkwaarde van zo’n 45 miljard dollar. Daarmee is Samsung het eerste niet-Amerikaanse bedrijf op de lijst. Op de eerste plaats vinden we natuurlijk Apple, gevolgd door Google, Coca Cola, IBM, Microsoft en General Electric.

Hoera dus, voor Samsung – of tenminste, voor de PR afdeling, waarvan de chief marketing officer direct liet weten dat:

“We want to continue our efforts to become an aspirational brand through innovative ideas and technologies that give people the power to discover new experiences and enhance people’s live,”

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee