Samsung Galaxy S6 specificaties: de eerste wilde geruchten

Het is nog wat vroeg, maar uit het Verre Oosten komen de eerste wilde berichten over mogelijke technische eigenschappen van de Samsung Galaxy S6.

samsung-galaxy-s6-specificaties-slide Samsung Galaxy S6 specificaties: de eerste wilde geruchten

Een slide uit een presentatie van Samsung, waaruit op te maken zou zijn dat 2015 UHD beeldschermen brengt (hoewel de S5 in 2014 ook geen WQHD scherm had)

De website MyDrivers heeft een lijstje eigenschappen opgevist die we straks mogelijk terug zullen vinden in de Galaxy S6. Op dit lijstje staan technische details als een 5,3 inch 4K UHD beeldscherm met maarliefst 3840 bij 2160 pixels, een 64 bit Snapdragon 810 octacore processor, een 20 megapixel camera en 4 GB werkgeheugen.

Kijk, dat van die processor is bijna een inkopper – in ieder geval dat het een 64 bit processor zal zijn, en dan is de Snapdragon 810 van Qualcomm niet meer dan logisch. De rest, en met name de schermresolutie, is wat ons betreft discutabel. De massaproductie van smartphone schermen met een QHD resolutie van 2560 bij 1440 pixels komt nu pas op gang, dus om dan gelijk door te stomen naar een nog hogere resolutie – met een pixeldichtheid van 830 pixels per inch nog wel – is onrealistisch. En onnodig, maar dat is een andere discussie.

Dit lijstje met Galaxy S6 specs leest wat ons betreft voorals als een ‘eens-kijken-wat-op-papier-mogelijk-is’. Wij gaan alvast wat zout inslaan, want soortgelijke berichten zullen de komende tijd nog veel vaker gaan opduiken.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee