Samsung Galaxy (S5) herfst/winter tip: doe handschoenen aan

Je zult het ongetwijfeld gemerkt hebben: de zomer is nu echt voorbij. En hoewel het nu nog niet echt koud is, loert de winter aan de horizon, en lonken de handschoenen in de kast. Voor Galaxy S5 bezit(st)ers vormen deze laatste gelukkig geen belemmering bij het gebruik van het toestel.

samsung-galaxy-s5-bedienen-handschoenen Samsung Galaxy (S5) herfst/winter tip: doe handschoenen aan

Wie voor de Galaxy S5 een Galaxy S4 had, of een Galaxy Note 3, weet misschien al ongeveer hoe het werkt. Door de aanraakgevoeligheid van het beeldscherm te verhogen, kun je ‘m ook bedienen met handschoenen aan – als deze tenminste niet al te dik zijn.

Je krijgt dit voor elkaar door in de Instellingen naar het Display menu te gaan (1), en daar helemaal onderaan Aanraakgevoeligh. verhogen aan te vinken (2). Nog sneller is het, om in je notificatiescherm alle sneltoetsen te tonen, en daar de optie Tik-gevoeligh. aan te zetten (3).

samsung-galaxy-s5-bedienen-met-handschoenen Samsung Galaxy (S5) herfst/winter tip: doe handschoenen aan

Een bericht typen met handschoenen aan is nog steeds niet optimaal, of je moet wel héél erg dunne vingers en handschoenen hebben. Maar je kunt nu in ieder geval een aantal basishandelingen verrichten op je Galaxy S5, zonder daarvoor tenminste één handschoen uit te moeten trekken. Wil je wel typen met handschoenen aan? Als je de aanraakgevoeligheid van het scherm hebt verhoogd, kun je ook – onder andere – een potlood als stylus gebruiken.

Als je weten hoe dit ‘trucje’ werkt op de Galaxy Note 3, kijk dan even HIER. Op de Galaxy S4 vind je deze optie via Instellingen, onder de tab Mijn apparaat, bij de optie Display. Helemaal onderaan vink je de optie Aanraakgevoel. autom. aanp. aan.

Ow, je bent één van de eerste gelukkige Galaxy Note 4 bezit(st)ers? Dan werkt het precies zoals hierboven beschreven!

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee