‘Samsung Galaxy S5 krijgt Android L kort na release door Google’

Een tijdje geleden kon je al lezen dat de Samsung Galaxy S5 mogelijk eind november, begin december de update naar de volgende versie van het Android besturingssysteem – Android L – zal krijgen. Samsung schijnt nu al bezig te zijn met het ontwikkelen van de update, die kort na de release van Android L al uitgerold moet gaan worden.

samsung-galaxy-s5-android-l-update 'Samsung Galaxy S5 krijgt Android L kort na release door Google'

Android L zal er op de Galaxy S5 natuurlijk niet zo uitzien (want: Samsung’s eigen TouchWiz interface)

Dat alles is tenminste wat de insiders van Sammobile via Twitter de wereld in slingeren. De Galaxy S5 zou daarmee de eerste Samsung – logischerwijs min of meer tegelijkertijd met de Galaxy Note 4 – zijn die deze grote update krijgt. Dat is op zich natuurlijk niet erg verrassend. Tenslotte krijgen de nieuwste topmodellen altijd een grote update als eerste.

Daarmee rijst tevens de vraag of we hier in Nederland danwel Europa überhaupt nog een update naar Android 4.4.4 gaan zien. Hoewel deze op sommige Galaxy S5 varianten in de VS al uitgerold is, is het maar de vraag of Samsung hier twee stevige updates in een relatief korte tijd wil aannbieden.

En dan zitten we ook nog met de vraag wanneer Google Android L eindelijk officieel wil lanceren. Kennis konden we er al voor de zomer mee maken, maar tot nu toe bleef de release van de nieuwe versie van het besturingssysteem uit. Eerdere geruchten hadden het over een lancering in september, maar een blik op de kalender leert dat dat er niet meer in zit. En zo komen de eerste berichten over een release in oktober, mogelijk halverwege, tegelijk met de onthulling van een aantal nieuwe Nexus apparaten.

Je merkt het allemaal al: er is nog niet zoveel concreet bekend over Android L, en dus ook over de komst ervan naar de Galaxy S5. En dus moeten we het doen met het gerucht dat het toestel ‘m in ieder geval relatief snel na de lancering van Android L door Google krijgt.

Maar voor nu raden we – zoals wel vaker met nieuws over toekomstige updates – ruime hoeveelheden zoutkorrels aan.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee