Drie tips voor je kersverse Samsung Galaxy Note 4

Altijd leuk, een nieuwe smartphone. Als je ‘m voor het eerst aanzet moet je je natuurlijk door een lijstje met opties heen werken, voor je ‘m daadwerkelijk in gebruik kunt nemen. Als jouw nieuwe telefoon een Samsung Galaxy Note 4 is, hebben we alvast nog drie tips voor je. Méér tips vind je hier op GalaxyClub.nl de komende tijd natuurlijk met enige regelmaat.

samsung-galaxy-note-4-gc-2 Drie tips voor je kersverse Samsung Galaxy Note 4

Zet S Voice (en andere onnodige apps) simpel uit

S Voice is Samsung’s eigen spraakassistent – die ook op de Galaxy Note 4 helaas nog steeds geen Nederlands spreekt. Vind je dat geen bezwaar, en praat je graag tegen je telefoon in het Engels of Duits, of één van de andere talen die het toestel wel verstaat? Laat S Voice dan vooral gewoon zijn ding doen. De ervaring leert echter dat maar weinigen S Voice daadnwerkelijk gebruiken.

Je start S Voice door twee keer achter elkaar op de Home knop te drukken. Maar als je er één keer op drukt, wacht het toestel even of er nog een tweede volgt – een onnodige vertraging als je de functie niet gebruikt. En tegenwoordig is S Voice nog makkelijker uit te zetten dan op eerdere Galaxy modellen.

samsung-galaxy-note-4-tip-s-voice-uitschakelen Drie tips voor je kersverse Samsung Galaxy Note 4

Je kunt natuurlijk de koppeling tussen Home knop en S Voice uitzetten, zoals dat ook al kon op o.a. de Galaxy Note 3 (zie HIER). Maar je kunt nu ook supereenvoudig de hele toepassing uitschakelen. Ga daarvoor naar je scherm met apps, en tik op de drie puntjes rechtsboven (1). Kies vervolgens Apps verwijderen/uitschakelen (2), en tik op S Voice (3). Bevestig door Uitschakelen te kiezen (4), en S Voice zal jouw Galaxy Note 4 niet meer vertragen.

Op deze manier kun je overigens allerlei standaard meegeleverde applicaties en diensten uitschakelen – ook als ze niet verwijderbaar zijn.

Geen Flipboard Briefing op je startscherm

Standaard vind je op het startscherm van je Galaxy Note 4 een scherm met de naam Flipboard Briefing – helemaal links, zogezegd. Maar niet iedereen zit hierop te wachten. Gelukkig is het verwijderen van dit ‘extra startscherm’ een fluitje van een cent.

samsung-galaxy-note-4-flipboard-briefing-startscherm-uitzetten-weghalen Drie tips voor je kersverse Samsung Galaxy Note 4

Leg je vinger even iets langer op een lege plek op je startscherm (1), zodat je in het instellingen scherm hiervan terechtkomt. Tik nu op Instellingen startscherm (6), en haal het vinkje weg bij Flipboard Briefing (7). Als je nu terug gaat naar je startscherm, is er geen Flipboard meer te bekennen.

Stiekem toch een Menu toets

Als je al gewend was aan een iets oudere Galaxy (Note), zul je in het begin misschien de Menu toets missen. Deze is tenslotte vervangen door de Toets recent (ook bekend als multitasking toets en andere namen), links van de Home knop. Maar niet getreurd! Leg je vinger net iets langer op deze nieuwe toets, en prompt verschijnen er weer menuutjes in beeld, precies zoals met de oude Menu toets.

samsung-galaxy-note-4-tips-menu-toets Drie tips voor je kersverse Samsung Galaxy Note 4

Dit kan handig zijn, bijvoorbeeld bij applicaties die nog geen update kregen naar een layout waarbij de Instellingen altijd in beeld zijn, óf als je simpelweg geen zin hebt om de menu’s via het scherm te openen, omdat deze meestal helemaal bovenin zitten.

Zo, dat waren alvast drie tips voor de Galaxy Note 4 – binnenkort volgens er nog veel meer!

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Reacties

 1. ibo zegt

  halloo wanneer wordt de bronze gold verwacht ? ik wil hem heel erg graag hebben ….ik hoop geen maandje of 2 te wachten …kan iemand mij hier over informeren……

  • Michel zegt

   Is niet precies bekend. Normaal gesproken komen witte en zwarte toestelversies als eerste in de winkel, andere kleuren volgen dan wat later. Hoeveel later… weten wij ook nog niet helaas.

 2. zegt

  even een vraagje mijn scherm schiet steeds op negatief ook nadat ik het via toegankelijkheid heb uitgezet.
  Ik start het toestel hierna op en na een paar seconden voel je een trilling en dat schiet hij weer op negatief.
  Ik zie een knop bij de toegankelijkheids instellingen van interactie beheer hoe zet ik deze aan misschien is het probleem dan verholpen of heb ik hier met een virus te maken en zo ja hoe krijg ik deze dan verwijderd

 3. Liliana zegt

  Vraagje, ik moest een code invoeren met vier cijfers en een letter. Helaas kan ik nu , na de update de letter niet meer intoetsen om te ontgrendelen.en nu kan ik de mobiel niet gebruiken kan iemand mij helpen?

Praat mee