Samsung Galaxy Note 4 tip: extra navigatie toetsen binnen duimbereik

Over de afmetingen van de Galaxy Note 4 zijn al boeken vol geschreven. Samsung zelf doet in ieder geval haar best om het toestel bedienbaar te houden met één hand. Daar waren al een paar trucjes voor – zoals deze en deze – maar de Note 4 heeft een nieuwe: elegant Toetsvenster zijkant geheten. Hiermee komen de belangrijkste navigatietoetsen binnen duimbereik.

samsung-galaxy-note-4-extra-navigatie-toetsen-toetsvenster-zijkant Samsung Galaxy Note 4 tip: extra navigatie toetsen binnen duimbereik

Je vindt Toetsvenster zijkant op je Galaxy Note 4 als je met twee vingers de notificatiebalk naar beneden veegt, zodat je alle sneltoetsen te zien krijgt (of in je notificatiescherm met het icoontje helemaal rechtsboven). Schakel de functie in door op het icoontje Toetsv. zijkant te tikken (1). Het Toetsvenster zijkant verschijnt nu in beeld. Je kunt ‘m verbergen door er met je vingertop richting scherm overheen te vegen (2), en je krijgt ‘m met eenzelfde beweging weer in beeld (3).

samsung-galaxy-note-4-extra-navigatie-toetsen-toetsvenster-zijkant-1 Samsung Galaxy Note 4 tip: extra navigatie toetsen binnen duimbereik

Natuurlijk zijn er een paar eigenschappen die je kunt veranderen – de Galaxy Note 4 blijft tenslotte een echte Samsung. Leg je vinger even op het ‘kruisje’, bovenin het Toetsvenster zijkant, en je kunt ‘m verplaatsen. Je kunt ‘m niet alleen hoger en lager plaatsen, maar ook – voor de linkshandigen onder ons – aan de andere kant van het beeldscherm (4).

samsung-galaxy-note-4-extra-navigatie-toetsen-toetsvenster-zijkant-2 Samsung Galaxy Note 4 tip: extra navigatie toetsen binnen duimbereik

Als je ‘m naar het prullenbak icoontje sleept, zet je de functie weer uit (6) – dit kan natuurlijk ook via de sneltoets waarmee je ‘m geactiveerd hebt bij (1). Wil je de mogelijkheden en weergave aanpassen, sleep ‘m dan naar Bewerken (5).

Je kunt nu het Toetsvenster zijkant transparant maken (7), en de handige optie inschakelen waarmee je ‘m verbergt door gewoon ergens op het scherm te tikken (8). Last but not least kun je natuurlijk aanpassen welke navigatiemogelijkheden het venster toont, en in welke volgorde. Kies Toetsen beheren (9). Sleep de weergegeven icoontjes naar de gewenste plaats, of voeg er nog meer toe (10).

Op deze manier kun je dus veel door jou gebruikte navigatietoetsen allemaal netjes binnen het bereik van je rechter- of linkerduim brengen, waardoor de Galaxy Note 4 net een stukje eenvoudiger met één hand te bedienen is.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee