Samsung Galaxy Note 4 doet het goed in blinde cameravergelijking

We hebben vrij hoge verwachtingen van de camera van de Samsung Galaxy Note 4. De 16 megapixel sensor in combinatie met optische beeldstabilisatie (OIS) levert op papier een dijk van een smartphonecamera op. Nu zagen we een tijdje geleden al de eerste voorbeeldfoto’s genomen met de Galaxy Note 4 langskomen, maar ook aardig is een blinde cameravergelijking, waarin het overgrote deel van de stemmers de kiekjes van het toestel als beste beoordeelt.

samsung-galaxy-note-4-blinde-camera-vergelijking-sample Samsung Galaxy Note 4 doet het goed in blinde cameravergelijking

Het waren de beste mensen van PhoneArena die erop uit trokken om foto’s te maken met de Galaxy Note 4, de iPhone 6, LG’s G3, de Sony Xperia Z3, de Galaxy Note 3 en de Galaxy S5. Hun bezoekers konden vervolgens aangegeven welke foto’s ze het beste vonden, zonder daarbij te weten welk toestel welk plaatje geschoten had.

samsung-galaxy-note-4-blinde-camera-vergelijking Samsung Galaxy Note 4 doet het goed in blinde cameravergelijking

Bijna 6200 stemmen werden er uitgebracht, waarvan maarliefst bijna 43% de voorkeur gaf aan de kiekjes van de Note 4. Op een verre tweede plek volgde de iPhone 6 met ruim 22%. De plaatsen drie en vier werden ingenomen door respectievelijk de S5 (11,7%) en de Note 3 (11,3%). De LG G3 eindigde als laatste, met nog geen 5% van de stemmen.

samsung-galaxy-note-4-blinde-camera-vergelijking-sample-2 Samsung Galaxy Note 4 doet het goed in blinde cameravergelijking

Toch is het goed om in je achterhoofd te houden dat de iPhone 6 Plus niet meedeed aan deze ‘wedstrijd’. De XL iPhone heeft dezelfde camera als de iPhone 6, maar dan met optische beeldstabilisatie. Ook maakte PhoneArena haar foto’s bij fel daglicht – omstandigheden waaronder Samsung’s camera’s traditioneel gezien uitblinken. Schemering, of andere minder ideaal belichte omstandigheden kwamen in de vergelijking niet voor.

Check zelf alle foto’s van deze blinde test bij PhoneArena HIER.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee